Auto oceniam raczej pozytywnie.
Sluzylo nam 6 lat.Niestety w tym czasie kilka powaznych spraw nas spotkalo. Ale jest to auto bardzo wygodne i fajnie sie prowadzace. Niestety jest ono plastikowe.
Fajny moment, slabe odpalanie,dlugooogo trzeba krecic silnikiwm.
Nie mam zarzutow. Biegi wchodza plynnie i bezproblemu znjaduje wlasciwa pozycje.
Bardzo przyjemnie sie prowadzi. W zasadzie nie mialem ani razu sytuacji abym poczul niebezpieczne zachowanie w zakrecie. NIestety jest to "stukajacy i pukajacy" tym.
Dla mnie OK. Nawet pomimo malych lusterek bocznych.
Mega mankamentem jest brack miejsca na telefon, napoj czy porfel. Sa modele z uchwytem na napoj, moj tego nie ma. Poza tym fajnie. Lubie duzo guzikow na desce rozdzielczej. Fajna opcja Night Panel.
Zima u mnie w modelu baardzo slabo. Ciezko dogrzac silnik tak aby rozpuscic snieg na wycieraczce. Stad kolejne auto to S-Max z podgrzewana przednia szyba. I benzyna.
W miare OK, choc dzieciaki tyl przednich foteli bez ustanku traktowali butami. Na szczescie to skora i nie bylo problemu z czyszczeniem.
Aby syn z tylu za pasazerem mial miejsce przedni fotel pasazera wysuniety do przodu, na nogi jeszcze normalnie z miejscem ale zeby sie dostac do schowka to juz nie latwo.
To diesel, w dodatku mocno plastikowy wewnatrz. Ale dobre naglosnienie i problem z glowy.
Sam nie wiem. W ciagu tych 6 lat wymienione: sprzeglo+dwumasa, chlodnica klimatyzacji, wachacz przedni, sprezyny przednie, No i tarcze rozrzad ale to chyba kwestia przebiegu.
Po tym jak SAAB upadl ceny poszly mocno w dol...niestety bo wlasnie bede sprzedawal.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TiD 120KM 88kW