Ocena kierowcy - Saab 9-3 II SportKombi

brevo, 11 lat temu
Silnik 1.8t 150KM 110kW
Rok produkcji 2008
Saab 9-3 II SportKombi 1.8t 150KM 110kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
moja ocena będzie w miarę obiektywna ponieważ miałem już kilka aut Renault Megane, Forda Focusa Rover 75, Renault Clio, Fiat Grande Punto, Mazda 626, Seat Cordoba i wcześniej Saaba 9-3 w dieslu. To auto jest najpiększniejsze w kombi i tylko z silnikiem benzynowym daje ogromną radość z jazdy :)
Mam Hirsch Stage 1 195 KM auto przyśpiesza wprost pięknie. Moment obrotowy już od 2200 do 5500, ciągnie pięknie :)
biegi wchodzą idealnie. Mógłby krótszy skok lewarka, ale tu już się czepiam. Bardzo dobre przełożenia. Na 3 biegu 60 km/h a przy 140 km/h 3000 obrotów. Skrzynia pięciobiegowa.
Auto z wielowahaczowym zawieszeniem , trzyma się drogi idealnie. Miałem model z 2003 roku i tutaj wyciszenie jest dużo lepsze. Nie wali tak na nierównościach.
do przodu prawidłowo do tyłu mam czujniki parkowania
Wszystko jest na swoim miejscu. Łatwe w obsłudze i czytelne. Mi bardzo podobają się kieszenie w siedzeniach
Bardzo dobre chłodzenie i ogrzewanie. Nawet w poprzednim dieslu szybko nagrzewało się gdyż było dogrzewanie paliwa.
Z przodu jest wystarczająca ilość miejsca. Natomiast na tylnych siedzeniach jest ciasno. Ale jeździmy z fotelikiem dziecięcym i w tej materii jest wystarczająco. Dlatego tylko 4.
Nie jest to Lexus czy Honda Legend ale dobrej klasy auto klasy średniej z aspiracjami sportowymi.
daję 4 bo jeśli jeździsz w trasy to auto jest bardzo ekonomiczne mimo swej mocy. W mieście , w korkach jest już znacznie gorzej. Ale zakładam LPG niedługo więc ta niedogodność będzie zniwelowana.
doskonała
na razie bardzo dobrze