Ocena kierowcy - Rover 75 Sedan

Szymon, 17 lat temu
Silnik 2.0 CDTi 131KM 96kW
Rok produkcji 2004
Rover 75 Sedan 2.0 CDTi 131KM 96kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Mocniejszy od nie jednego benzyniaka 150KM wyprzedzam wszystko przy każdej prędkości i na każdym biegu. Za każdym razem jak go gasze to aż mi smutno że już koniec trasy ;)
Cudowny samochód z potężnym dieslem to jest to !
wyprzedzanie to bułka z masłem. 320 Nm powoduje ze nie trzeba wogle redukowac biegow. V-max na niemieckiej autobahnie 210 km/h przy pełnym obciążeniu
Krótkie przełożenia. Skrzynia bardzo intuicyjna biegi można wrzucaj jednym palcem
Bardzo dobrze trzyma się drogi nie czuć Polskich dróg choć akurat po nich często niejeżdżę. Polecam 16´´ alufelgi
Mogłoby być lepiej z tyłu ale czujniki parkowania ułatwiają życie
Największy atut. Nie znam lepszego samochodu pod tym względem. Ktoś przedemną przyrównując go do Audi był lekko mówiąc zdegustowany. Nie zauważył jednak że to zupełnie inny styl! Tu nie chodzi o kwadratowe nudne proste przyciski i wszystko pod kątem prostym bo tak najłatwiej!
Webasto i 2x climatronik czego chcieć więcej ?
Z tyłu ciasno z przodu jak w salonie ;)
Cicho nawet jak na diesla. Nawet powyżej 180km/h można rozmawiać
Przy bardzo ekonomicznej jeździe można zaoszczędzić na drugiego xD. Części nie najdroższe co mnie mile zaskoczyło. Kiepska sieć serwisowa ale to chyba zrozumiałe. Spalanie przy bardzo oszczędnej jeździe zejdzie poniżej 5l ale przy jeździe do jakiej jest stworzony ten silnik BMW ok 6,5 litra
Wbrew pozorom opłacalny
przepalona żarówka
Przy 50 tyś padł intercooler ale to chyba moja wina bo podobno za bardzo go katowałem. Koszt 200 zł

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTi 131KM 96kW [l/100km]

5,6