Ten typ tak ma , kochaj albo rzuć (można podarować teściowej)
Założyłem magnetyzery 2 paliwa i 1 powietrza (Multimag) znaczna poprawa , niższe spalanie.
Manualna , zimą przy zimnym silniku stawia lekki opór potem juz dobrze
auto raczej nisko zawieszone trzeba brać poprawkę na polskie drogi i ostrożnie parkować (krawężniki) można coś uszkodzić , poza tym na prawdę O.K.
założyłem dobry czujnik cofania - polecam !
skórzana tapicerka ma swój urok ale fotele mogłyby być lepiej wyprofilowane
zalecam chociaż raz w roku przejrzeć i przeczyścić klimę (w dobrym serwisie)
auto niby spore a wewnątrz całkiem przytulnie , tylna kanapa da się wykorzystać
przy okazji montowania nowych głośników wytłumiono mi specjalną matą drzwi - polecam , znacznie ciszej i komfortowo
Spalanie , jak na takie auto nie najgorzej , co do napraw trzeba znależc sobie solidnego mechanika jest tu sporo elektroniki i nie każdy posidacz laptopa może się wymądrzać przy Twoim Rover-ku ( komunikat na wyświetlaczu - anomalia silnika , diagnoza -uszkodzona pompa paliwa , koszt wymiany 6000 zł. Wizyta w innym warsztacie , diagnoza uszkodzony czujnik ciśnienia przy filtrze paliwa , koszt naprawy 60 zł ) wiem , że to tylko skrót myślowy , ale proszę mieć to na uwadze . Części nowe drogie , są używane ale trzeba wiedzieć gdzie szukać , a serwisom autoryzowanym i nie tylko dobrze się przyjżeć zanim tam się wjedzie. Znam dobre i beznadziejne
kupiłem używany w Belgii
O Roverka trzeba dbać a on się odwdzięczy niezawodnością , cierpliwość wskazana
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDT 115KM 85kW