Ocena kierowcy - Rover 75 Sedan

Pior Krk, 13 lat temu
Silnik 2.0 CDT 115KM 85kW
Rok produkcji 2003
Rover 75 Sedan 2.0 CDT 115KM 85kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
świetne auto, w tej cenie lepszego nie ma, porównując do lexusa es 330 nie odczuwam żadengo braku komfortu, wiadomo osiągi zupełnie inne ale gdybym nie potrzebował oszczędniejszego auta to bym roverka nie kupował
w porównaniu do 1.9 tdi o wiele lepszy, pod względem kultury pracy bardziej jak 2.0 Toyoty, gładko wchodzi na obroty bez turbo dziury, nie wibruje na biegu jałowym jednak jak na tą masę trochę za słaby ale czy to w mieście czy na trasie mocy nie brakuje
biegi wchodzą pewnie z lekkim oporem, trochę za duży skok drążka, u mnie padnięta hydraulika więc sprzęgło ciężko chodzi, może jak mrozy zelżą to się zabiorę za zrobienie tego
jak na tak ciężkie auto świetnie się prowadzi, jest doskonałe na nasze dziurawe drogi ale z pewnością rozmiar opony w moim egzemplarzu pomaga 195/65/15 na 17\" napewno twardziej
do przodu świetnie do tyłu gorzej, szerokie słupki
wszystko blisko i pod ręką, dużo poręcznych schowków i półek
szybko chłodzi jeszcze szybciej grzeje
z przodu dużo miejsca i bardzo wygodnie, z tyłu jak dla mnie 180 cm mało miejsca nad głową
jak na tamte lata to całkiem nieźle ale do S-classe jeszcze daleko
w tej cenie nic lepszego, kupiłem 7 letnie auto za 16500 w niemal idealnym stanie, kilka osób się pytało czy to nowe
mój egzemplarz jest wyjątkowo zadbany i nic się nie dzieje ale oglądając inne egzemplarze dopatrzyłem się wielu słabych punktów jak odstające boczki drzwi, padnięte silniczki od szyb popękane plastiki, niedziałający ABS i centralny zamek
u mnie padnięta hydraulika sprzęgła i łącznik stabilizatora do wymiany, takiego już kupiłem przejechałem 30000 w pół roku i nic się nie dzieje

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDT 115KM 85kW [l/100km]

6,3