: Najbardziej zaskoczyło mnie niskie spalanie, ponieważ auto nie jest najmniejsze i najlżejsze
Auto doskonale wygląda, jest bogato wyposażone, wykończenia wnętrza są znakomicie spasowane, prowadzenie to sama przyjemność.
Jak na razie nie mam żadnych problemów z silnikiem, chodzi cicho, przyspiesza doskonale.
Biegi wchodzą bez zarzutów, skrzynia w porównaniu z moim poprzednim autem jest krótsza więc dla mnie wygodniejsza, żadnych zgrzytów czy wycieków nie widać.
Samochód dobrze trzyma się drogi, zawieszenie jest miękkie, więc komfortowe, wadą tego są większe przechyły na zakrętach, ale ogólna ocena jak najbardziej pozytywna.
Widoczność z przodu zadowalająca, również z boku, tylna szyba nie jest za duża i widoczność jest ograniczona, trzeba się przyzwyczaić.
Jak na razie samochód jest bardzo ekonomiczny, jest to związane w dużej mierze ze stylu mojej jazdy. Nie wiem jakby było gdybym jeździł bardziej agresywnie.
Doskonale działające nawiewy, w bardzo krótkim czasie odparowują szyby, ogrzewanie również trzeba pozytywnie ocenić, automatyczna klimatyzacja działa bez zarzutu, chłodzi szybko i efektywnie.
Dla człowieka w średnim wzroście przestrzeni z przodu jest wystarczająco, pasażerowie również nie mogą narzekać. Z tyłu bardzo wygodnie mogą podróżować dwie dorosłe osoby, środkowe miejsce na kanapie niewygodne.
Nie mam zarzutów co do wyciszenia wnętrza, jeździ się przyjemnie, nawet przy wysokich obrotach silnika.
Spalanie jak na auto takich rozmiarów naprawdę rewelacyjne, w mieście spala około 7L diesla/100km w trasie można jeszcze około jednego litra oszczędzić. Koszty napraw porównywalne z samochodami klasy wyższej średniej (BMW, Audi), nie wszystkie warsztaty chcą podjąć się naprawy.
Za te pieniądze (ok 20tyś zł)otrzymujemy angielską limuzynę, z niemieckimi częściami (silnik BMW) doskonale wyposażoną, wygodną i przykuwającą uwagę.
Jak na razie nie miałem żadnych kłopotów z drobiazgami, wszystko trzyma się całości.
Odkąd go posiadam nie miałem żadnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDT 115KM 85kW