Najlepsze auto jakie miełem do tej pory. A było ich trochę.
Jednostka V6 pracuje równo ale słyszy się drapieżny pomruk (nie zepsuli tego na szczęście)
Wchodzi cicho, w miarę precycyjnie - raczej nie skłania do błyskawicznych zmian - w końcu to limuzyna
Sprężystość w sam raz (elementy zawieszenia z BMW3), trudo się do czegoś przyczepić. Pięknie wybiera nierówności.
Słaba widoczość do tyłu to cena za piękny "tyłeczek". Po prostu nie widać go nic a nic.
Wszystko bez zarzutu. Fotel regulowany we wszystkich pozycjach, kierownica też. Wszystkie przyrządy na miejscu. Przełącznik świateł miom zdaniem nieco za nisko, ludzie z dużymi stopami mają problem z pedałem sprzęgła (czubek buta zawadza o spód kokpitu.
Klimatronic dwustrefowy, osobne nawiewy dla pasażerów z tyłu, elektrycznie ogrzewane siedzenia. Cóż więcej wymagać ...
Przestrzeni niezbyt wiele ale wystarczająco dla ludzi dużych (przynajmniej z przodu). Mam blisko 2 metry i nie ma problemu.
Nie jest idealnie wyciszony, ale dla mnie to zaleta. Przy spokojnej jeździe silnik praktycznie nie przeszkadza, miło szumi. Przy mocnym traktowaniu auta rasowo mruczy - i o to chodzi.
No niestety - coś za coś. Na trasie przy spokojnej jeździe 90-110 km/h poniżej 8l a wmieście, szczególnie na krótkich odcinkach, 15l i więcej.
Biorąc pod uwagę korzystne ceny używanych w stosunku do konkurentów - warto. No i ta sylwetka - niepowtarzalna.
Na razie bez awarii, zaczepy elementów wykończenia lubią się odpinać. Np listwy progowe wewnętrzne.
Nie się nie dzieje.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 177KM 130kW