: Naprawdę solidne przy stanie naszych dróg - j.w.
: Po 7 latach wymiana sprzęgła.
Jedziesz , a wszyscy wkoło mogą Ci tylko pozazdrościć. Stylistyka na topie od 8 lat - to wyczyn brytyjskiego koncernu.
Rewelacyjny silnik. Pracuje równo na wysokich i niskich obrotach. Bardzo dynamiczny na wyższych obrotach. Pięknie mruczy podczas jazdy...
Brak jakichkolwiek zastrzeżeń. Równie dobrze do przodu jak i do tyłu :) Bardzo elastyczna na każdym biegu np. na drugim biegu od 0km/h do 120 !
Po 4 latach użytkowania wymieniłem amortyzatory przednie. Na tyle od nowości (7 lat) oryginalne i tylko o 5% mniejsza sprawność od nowych - fenomen na polskie drogi? Hamulce jak brzytwa.Szkoda że brak wyłącznika ABS. Samochód ciężki i trzeba uważać na długich śliskich zakrętach , bo potrafi zarzucić tyłem. Kotrola trakcji działa sprawnie i pewnie.
Dobra do przodu. Gorsza na boki po skosie( szerokie przednie słupki) . Kiepska do tyłu.
Wszystko pod ręką. Podparcia rąk kierowcy nie przeszkadzają jak w większości innych aut. Wnętrze cieszy oko a zegary przenoszą nas w inny wymiar.
Bardzo dobrze ziębi i dobrze grzeje , ale 5 minut potrzebuje. Równie dobrze przód i tył. Przydatna funkcja podgrzewanych foteli - wyczuwalna już po minucie. Odcina zapachy z zewnątrz niemal natychmiast. Odparowanie szyby przedniej to też 5 sekund.
Kierowca i pasażer podróżują komfortowo. Dwie osoby z tyłu też , chociaż mniej miejsca na nogi. Trzy z tyłu jadą jak w tramwaju w godzinach szczytu ;)
Znakomite. Powyżej 120 jest jeszcze ciszej , bo silnik wchodzi na wyższe obroty. Nareszcie w samochodzie słychać muzykę a nie świst gwizd...
Teraz już z częściami nie ma problemów, są zarówno orginalne jak i zamienniki. Gorzej z dobrymi fachowcami... Koszty napraw porównywalne do innych aut tej klasy. Drogie części oryginalne ,ale niekiedy warto je kupić - służą 3x dłużej.
Mocny silnik (178KM) , a oktanożerny bardzo nie jest - 13L to MAX . Na trasie 8L , mieszana ok. 10 L/100km
Nie ma takiego drugiego auta za tak śmieszną cenę.
Brak usterek drobnych przez 5 lat. (A przepraszam - żarówki zmieniałem)
Konieczna wymiana śmigła wentylatora średnio co 4 lata - taka uroda (250- 350 zł)
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 177KM 130kW