Ocena kierowcy - Rover 600

MichalKK, 14 lat temu
Silnik 2.0 SDi 105KM 77kW
Rok produkcji 1998
Rover 600 2.0 SDi 105KM 77kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Inne : co mnie zachwycilo hmm, samo auto wszystko wskazywalo na tak przy zakupie to byl swiadomy wybor poniewaz tata posiada roverka z tego samego roku i jezdzac jego autem zobaczylem ze chce takie samo bo nie ma zastrzezen.
Układ hamulcowy : tylnie hamulce mam zapieczone tata mial to samo ale juz zrobil i ladnie hamuje.
Karoseria : mysle ze rdza na tylnich nadkolach widzialem sporo modelow z tym mankamentem mi udalo sie znalesc taki bez ale to ze je wezmie rdza to tylko kwestia czasu.
cena auta spalanie komfort jazdy w tej cenie nic lepszego bym nie znalazl.
ladnie pracuje cichy przy duzych predkosciach drazni mnie tylko maly zajaczek przy odpusZczeniu pedalu gazu.
mogla by byc ciut lepsza u mnie jak narazie eleganco chodzi ale tata ma juz luzy.
dalem 4 ze wzgledu na to ze lagune 1 brata prowadzi mi sie jakos troszke pewniej ale bez przesady w roverze strachu nie ma. jest jeszcze taki problem jak tedencja do zapiekania sie tylnich hamulcow.
jak w wiekszosci sedanow troche brakuje wycieraczki na tyl ale idzie sie przyzwyczaic.
jak zalapie sie moment zmiany biegow jest ok jedyne co mnie irytuje to przy jezdzie naprzyklad przy stalej predkosci jak jedziemy kiedy odpuszczam gaz robi sie maly zajaczek tata w swoim roverze ma tak samo, ten typ tak ma.
chwilowo mam nie nabita klimatyzacj a jezeli chodzi o nawiewy to wporzadku ladnie odparowywuje przednia szyba.
mam 182cm i dla mnie jest jak najbardziej wporzadku dziewczyna tez nie narzeka jezdzi z nogami na desce rozdzielczej:D z tylu hmm nie wiem nie jezdzilem;]
brat ma lagune jedynke 2,2 tdi jezeli brac pod uwage dzwieki z poza auta to z w jego samochodzie jest lepiej wyciszone ale w roverze nie mozna narzekac jest ok. a silniczak przy 160 tak jak by nie slychac:)
po miescie pali mi okolo 7.1 l z groszem jestem zachwycony:) liczylem na troszke wiecej biorac pod uwage gabaryty auta dla mnie perfekcja. ogolnie nie kupil bym w tych pieniadzach lepszego samochodu z takim wygladem i wyposarzeniem.
hehe co tu duzo mowic zlapalem byka za rogi!
jak dotad zadnych powaznych rzeczy nie mialem po zakupie auta wymienilem dwa przegoby z przodu sztuka 160zl wymiana 40 x2 400zl i koncowke drazka za 75zl wymiana 25. kupilem autko ktore mialo wymieniony silnik rok temu i mam maly mankament zapalajacej sie kontrolki check engine pojawia sie przy stalych obrotach silnika powiedzmy 1500 jak sie odpusci gazu to znika troche na ten temat czytalem sa 3 opcje co to moze byc ale raczej nic powaznego tylko czasu brakuje na naprawe. szyby elektryczne zadna nie dzialala juz mam 2 zroione i nad reszta pracujemy tata ma doswiadczenie bo w swoim roverze tez naprawial problem tkwi w tym ze montowali plastikowe koleczka zebate w ktorych lamaly sie zabki. tylnie hamulce raz na dluzszy czas potrafia sie zapiec i trzeba przeczyscic.
jak dotad nic powaznego nie mialem poprzedniemu wlascicielowi podobno zerwal sie pasek z alternatora i wkrecil sie w rozrzad co do prowadzilo do rozwalenia silnika wiec teraz jest nowy po wymianie ale w jego historie do konca nie wierze bo mogl poprostu w cos walnac sadzac po malowanej masce. eh te dziadki.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 SDi 105KM 77kW [l/100km]

6,7