Jak na 12 letnie auto rewelacja - troszkę zamula ale sprzyja to oszczędnej jeździe - i bez mandatów (przy moich rocznych przebiegach w granicach 30-35 tys.km).
Silnik doskonały - łyka tylko ok. 300 ml oleju na 12 tys km.
Wada to nierówna praca pompy wtryskowej.
Zmęczona skrzynia - już się niestety sypie...
Generealnie jak się jedzie to nieźle buja na naszych nierównościach. Poza tym przenosi większość drgań na kierowcę.
Nie ma problemu.
Nie mam problemów - wszystko proste i przejrzyste a co ważne w zasięgu ręki i i ntuicyjne. Do perfekcji brakuje jeszcze 1 schowka.
To jak myślę zużycie materii, a nie chcę wydawać na to kasy. Wolę już jak pada trochę okno otworzyć - nie nadąża odparować.
Bardzo przestronne i wygodne.
Niestety wraz z wiekiem coraz gorzej...
Zużycie paliwa to największa zaleta tego autka - w trasie zszedłem już nawet do 4,7 l/100 km. Teraz pracuję nad dojściem do 4,5. W mieście nie przekraczałem 6 l/100. Samochód rzadko się psuje - a jak już coś padnie to części najczęściej pasują od Hondy Accord. Nie jest źle.
Cena zakupu niska - 9 letnie auto (Honda Accord w troszkę innej obudowie i innym silniku) w beżowej skórze z tempomatem 12 tys. zł.
O oleju już pisałem - rewelka. Co do pozostałych drobiazgów to łącznie wydałem na kilka pierołek ok. 500 zł przez te 3 lata.
Jest jedna związana z półośkami i kielichem w skrzyni biegów. Na razie kazali jeździć. Sprawa jest poważna ale nie pilna. Poza tym sterowniki pompy wtryskowej za 650 zł. Więcej poważnych spraw nie było.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SDi 105KM 77kW