: elastyczność, zurzycie paliwa, przyśpieszenie
Przeniesienie napędu
Jak nie stoi w warsztacie to jeździ się bardzo dobrze.
Kupiłbym to auto jeszcze raz ale moja dziewczyna już ma dosyć słuchania że znowu do mechanika
Przejechałem tym autem 12tys km w przeciągu 0,5 roku na silnik nie mogę powiedzieć nic złego na jego temat no może troszkę wibruje ale jest bardzo oszczędny i dynamiczny
Jak już biegi wchodzą to wchodzą jakiś miesiąc temu wymieniłem sprzęgło a teraz pompę sprzęgła oraz wysprzęglik wiec teraz jest wmiarę Ok ale 1 i wsteczny znowu zaczynają zgrzytać
Nic z nim nie robię i wszystko jest ok.
Do przodu i na boki nawet bardzo dobrze ale do tyłu trzeba się przyzwyczić nic nie widać i ptzrba cofać na wyczucie.
NIc dodać nic ując tak powinno być wszędzie wszystko w zasięgu jednej i drugej ręki oraz obu nóg. Nawyku wymaga włączanie wycieraczek gdyż końcówkę dzwigni przeba przekręcić
Grzeje bardzo dobrze, gorzej z wentylowaniem, Często występują zaparowane szyby. Czasami zdarza się, że wentylator odmawia posłuszeństwa i trzeba wjechać w dziurę aby go uruchomić wstrząsem. Zaznaczam, że oja wersja R620 Sdi mie posiada klimatyzacji, sądzę że było by lepiej.
Kierowca i pasażer z przodu mają miejsca pod dostatkiem. Ztego co mówią ci dla których jest zamontowana wygodna kanapa mało miejsca na stopy. Oraz problemy z wysiadaniem gdyż autko nisko stoi.
Do momentu nagrzania się silnika jest dosyć głośno a późnie już jest ok, przy wszystkich prędkościach można normalnie rozmawiać.
rozłączona turbina, węże podziurawione, wysprzęglik, sprzęgło, pompa sprzęgła, tarcze i klocki przód, tarcze i klocki tył, wymiana oleju oraz wszystkich filtrów, ciągłe naprawiamie mechanizmu zmiany biegów, problem z elekryczną szybą od strony kierowcy, problemy z wentylatorem, nie zawsze chowa się cała antena, półoś, żarówki
jw
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SDi 105KM 77kW