Jest to samochód godny uwagi. Nigdy nie byłem przekonany do tej marki ale jak go kupiłem to zmieniłem zdanie. Teraz jak bym miał zmieniać samochód to myśle że bym kupił znowu rovera.
silnik pracuje bardzo cicho i ma mały apetyt na bęzyna Przez niecały rok od kupna tego samochodu do silnika nie dołożyłoem ani złotówki oprucz materiałów ekspluatacyjnych takich jak olej i płyny.
Skrzynia jest dobrze zestopniowana ale nieraz zeby wrzucić wsteczny trzeba go dwa rany wysprzęglić.
Nie mam zastrzeżeń.
Duże szyby poprawiają widoczność.
Samochud jak na tę klase wykazuje się dużą ilością miejsca. Nawet po włożeniu butli gazu do bagażnika miejsca jest wystarczająco.
Silnika w czasie jazdy praktycznie nie słychać ale to jest wiadome bo to silnik produkcji Japońskiej. A wiadomo że japończycy produkują silniki kture chodzą cichutko.
8/9litrów w mieście
8 litrów w jeździe mieszanej
7/8litrów w trasie
te liczby chyba mówią same za siebie takie jest jego spalanie na bęzynie na gazie pali 10litrów w mieście, 9litrów w jeździe mieszanej a na gazie jeszcze nie jechałoem w dalszą trase. Przez ten czas jaki go mam(10 miesięcy) tylko wymieniłem olej i żarówki.
BDB za taką cene nie kupi się innego samochodu tej klasy.
z drobiazgów to zepsuł mi się mikro włącznik od seryjnego alarmu i w czasie jazdy straciłem podświetlenie kąsoli środkowej
nie miałem poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Si 131KM 96kW