Ocena kierowcy - Rover 400 II Sedan

Kacper1985, 16 lat temu
Silnik 2.0 Si Lux 136KM 100kW
Rok produkcji 1997
Rover 400 II Sedan 2.0 Si Lux 136KM 100kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Przyznam szczerze, że jestem bardzo miło zaskoczony. Rover'a kupiłem szukając innego samochodu. Wszystko w tym samochodzeie jest bardzo dobrze przemyślane wykonane. Mimo upływu lat samochód robie duże wrażenie.
Tak jak ktoś wcześniej pisał, jak jest zimny głośniej pracuje. Po rozgrzaniu miła dla ucha kultura pracy. Elastyczność hmmm rewalacja, spokojne i bezstresowe wyprzedanie praktycznie na każdym biegu:)
Ach ten wsteczny;P Lubi zgrzytać, ale mozna się przyzywczaic i później działa dobrze tylko trzeba z "wycucziem" go wrzucać.
Przód, boki, lusterka boczne super- tył kiepsko przez zagłówki i małą szybę nic nie widać jak się odwrócisz.
Wszystko pod "ręką" poza szybami ( koło wstecznego na podłokietniku) ale ja już się przyzywczaiłem.
Bez zarzutów. Podobno w zimie paruje, ale mam go od niedawna więc jeszcze tego nie doświadczyłem :)
Mało miejsca na głowe głównie z tyłu.
Zadowalające :)
2.0 136 KM mówiąc w skrócie każdy wie, że taki silniczek ok 10 musi spalić. Ci co jeżdzą wolniej zejdą poniżej, Ci z cięższą nogą hmmm :)))
Rewelacja !! Co prawda nie powiem dokładnej ceny, ale w swoim Roverze mam chyba wszystko co być powinno. Klima, jasna skóra i jasna tapicerka, full elektryka, szyberdach- tez elektryczny, abs, czujniki cofania, alarm, centralny itp itd. Gwarantuje, że nie znajdziecie innego samochdu z takim wyposażenie za takie pieniądze. Co więcej nie ma w nim ukrytych wad czy innych elementów. Zwyczajnie tani, ale doskonale wyposażony samochód.
Narazie wszystko jest sprawne :) Samochód mam od 2 miesięcy i wymieniłem jedynie jeden wadliwy czujnik cofania.
Brak poważnych napraw, aby tak dalej :)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 Si Lux 136KM 100kW [l/100km]

9,3