Ocena kierowcy - Rover 400 II Sedan

Silnik 1.6 Si 111KM 82kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Rover 400 II Sedan 1.6 Si 111KM 82kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : doskonale sie prowadzi:) az chce sie wchodzic w kazdy kolejny zakret i to z coraz wieksza predkoscia. autko wiele wybacza na zakretach i na sliskich dorgach. doskonale tlumi wiekszosc polskich dróg(wiadomo ze nie wszystkie bo tego nawet czolg nie jest w stanie zrobic). bardzo wielki plus.
Silnik : uszczelka pod głowicą i cewka zapłonowa
Inne : klamki wewnetrzne (wyłamały się)
doskonala alternatywa dla aut pochodzacych zza naszej zachodniej granicy. auto o nietuzinkowym wygladzie i stylu, majace ogromna ilosc zalet z których najwazniejsza jest CENA ZAKUPU. NIKT nie kupi auta niemieckiego z podobnym wyposazeniem za takie pieniadze. polecam wszystkim goraco to autko! ja moje kupilem za 12000 zlotych a w jego naprawe wlozylem kolejne 5000 zlotych ale i tak w ogolnym rozrachunku bardziej mi sie oplacilo niz golf 4 ktorego mialem zamiar kupic.
bardzo zrywny a przy tym ekonomiczny. jak się wleje 98 to dopiero jest wariat:) 10.5 s do \"setki\" to i tak piekny wynik.
biegi wchodza wrecz jak w sportowym aucie... tylko ten wsteczny...:(
swietnie sie prowadzi na długich łukach i górskich drogach. tylko ze zawieszenie jest bardzo kosztowne w serwisowaniu.
bez najmniejszych zastrzezen. ale w moim egzemplarzu strasznie paruja szyby:(
wszystko jest tam gdzie byc powinno.
pod tym wzgledem brytyjczycy sie nie popisali
dostatecznie duzo miejsca i z tylu jak i z przodu.
przy predkosciach powyzej 100km/h robi sie dosc glosno. na krotkie trasy jest to i nawet przyjemne ale na trase jaka ja robilem (1000km jednego dnia) nie polecam...
zuzycie paliwa stoi na dobrym poziomie ale czesci... nie sa ogolnie dotepne i w cenach przewyzszajacych niemieckie odpowiedniki typu golf
co tu duzo pisac... poprostu oplaca sie kupic to autko ze wzgledow ekonomicznych
wylamaly mi sie wszystkie klamki wewnetrzne. ale to chyba tylko w moim aucie cos takiego sie zdarzylo.
uszczelka pod glowica!!!!!! kazdy kto ma ten samochod musi to koniecznie kontrolowac bo ewentualne koszta naprawy sa dosc wysokie. no mnie to akurat spotkalo na trasie:(

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Si 111KM 82kW [l/100km]

7,9