bardzo fajne auto,gdyby nie ten silnik. jestem przekonany ,ze silnik hondy 1,6 sprawia,ze auto jest super
do momentu obecnego przebiegu- pęka głowica. silnik nadaje sie do rementu ale silniki rovera ,maja do tego tendencje. rowniez 1,8, czy 2,0. wyjatek to silnik hondy i nowsze diesle od bmw
czasem trzeba było wrzucić wsteczny 2 razy
wada-zapiekające sie hamulce ,mialem wersje bez abs, przednia prawa szczeka sie zapiekała i nie odbijała czyszczenie i smarowanie nie pomagało,po pewnym czasie zaczynało się od nowa. srodek-nowe szczeki,koszt-lepiej nie mowic
calkiem OK
ok
ok,nie wiem dlaczego nie działała mi dmuchawa na 1 i 2 zakresie, na 3 i 4 ok
nie tak zle,calkiem wygodne auto, jezdzilem nim dystanse do 1700 km non stop-jedynie przerwy na tankowanie,i krotki odpoczynek
glosno sie robilo przy okolo 160 km/h, w lato przy tej predkosci grzal sie silnik
jesli chodzi o zurzucie paliwa,ok. jezeli o czesci zamienne-to drogo.
jesli nie trapia go powazne usterki nie jest tak zle.
jak sie sypie to na calego. powazna usterka nr 1-zapieczenie sie szczeki,szkoda tylko,ze w belgii w drodze do polski. ratunek- szczeka zdjeta z tarczy,deska w srodek,i schowana za nadkole. jakos jechal,hamowanie-strach! powazna usterka nr 2- pekniecie glowicy, szkoda,ze najpierw kupilem nowe opony,akumulator, tlumik,katalizator i klocki hamulcowe, i przeszedl przeglad. glowica poslala go na zlom,bo nikt nie dawal gwarancji jak dlugo pochodzi po naprawie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 Si 103KM 76kW