Układ hamulcowy
: Wszyscy narzekaja, a mnie bardzo milo zaskoczyly.
: wdaje sie rdza, ale prawie tylko w okolice, ktore byly prawdopodobnie kiedys stukniete
Bardzo solidny samochod za stosunkowo niewielkie pieniadze. Niska cena wynika glownie z \'egzotycznosci\' marki, ale nie ma sie co bac - z uczciwym sercem polecam kazdemu. Zastanawiamy sie aktualnie nad sprzedaniem drugiego samochodu i zakupem jeszcze jednej 25-ki, bo nie mozemy sie z partnerka pogodzic, kto ma jezdzic Roverkiem :)
Głośny, troche rzezi, skrzypi po deszczu, ale ma naprawde solidnego kopa - swietne przyszpieszenie powyzej 2tys obrotow
biegi wchodza luzno - nie zauwazylem problemow z wstecznym i jedynka. troche czasu zajelo mi przyzwyczajenie sie do innych przelozen i znacznie wiekszego \"szarpania \" przy redukcji niz w beznyniakach.
swietnie trzyma sie drogi, nawet na ostrzejszych zakretach w trasie rzadko konieczne jest uzywanie hamulcow. zawieszenie odporne na polskie drogi.
mimo tych nieszczesnych bebnow z tylu uklad hamulcowy (z ABS-em) uratowal mi dzisiaj skore. nie spodziewalem sie tak krotkiej drogi hamowania.
lusterka boczne daja sie bardzo dobrze ustawic - minimalne \"martwe pole\". widok przez tylna szybe bez zarzutu.
wszystko na swoim miejscu. z poczatku dziwilem sie elektrycznemu opuszczaniu szyb, ktore uruchamia sie z pomiedzy siedzen w okolicy recznego, ale po dluzszej jezdzie, w tym na autostradzie (bramki biletowe, wolna lewa reka) i przy mojej leworecznosci uwazam, ze jest to nawet wygodniejsze niz rozwiazanie klasyczne.
klimatyzacja slyszalna (nie mowie o nawiewie), poza tym jakos trudna ja ustawic, zeby dawala satysfakcjonujaca temperature, ale moze to moje zboczenie ;)
jak na tak male auto miejsca jest pod dostatkiem
halasuje silnik, skrzypia plastiki, a na samym zaplonie slychac nawet w miare glosno silniczek klimatyzacji. przy wiekszych predkosciach nie ma zbyt duzego komfortu jazdy
generalnie nie jest zle - pasuje sporo zamiennikow.
ze spalaniem, mimo, ze staram sie jezdzic ekonomicznie ponizej 6 litrow zszedlem tylko raz, ale jezdze praktycznie tylko i wylacznie w trybie mieszanym. tak czy inaczej o 5 litrach, o ktorych pisza inni moge pomarzyc. ocena bylaby moze wysza, ale \'in minus\' dwa paski rozrzadu - czyli dodatkowy koszt przy kazdym zakupie.
Po prostu tani. Trudno kupic auto tej jakosci z takim wyposazeniem w zblizonej cenie.
nic sie nie spsulo :) ale nie jezdze dlugo.
jak wyzej :)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD 101KM 74kW