Ocena kierowcy - Rover 200 III

pitek, 21 lat temu
Silnik 1.8 Vi 145KM 107kW
Rok produkcji 1996
Rover 200 III 1.8 Vi 145KM 107kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
auto dobre ,ale ceny nowych modeli horrendalnie wysokie(przy bardzo ubogim podstawowym wyposażeniu i wogóle drogim wyposażeniu),nowe auto dla tych ktorzy są wielbicielami tej marki, lubi ceniących sobie stylistykę tych aut(zew),generalnie opłaca się kupić używane,zwłaszcza diesle,mam przyjacila pracuje w roverze na serwisie -troche gorzej jest z jakością silników benzynowych
dobra elastyczność w zakresie użytkowych obrotów,tylko że do 1900obr zbiera się trochę leniwie ,potem jest dobrze,niestety troche głośny zwłaszcza gdy nie rozgrzany,trzeba się również przyzwyczaić do ciężkiego pedału gazu i sprzęgła-wygląda to tak że przy zmianie biegu troche może szarpnąć-trzeba szybciej wciskać gaz i i wolniej puszczać sprzęgło
może być-żadnych problemów
dla mnie bardzo dobry,zwłaszcza układ kierowniczy-jest "ciężki", stawia duży opór, precyzyjnie prowadzi sie auto przy szybkiej jeżdzie( na wprost i zwłaszcza na zakrętach),układ dobrze informuje kierowce co się dzieje z kołami,zawieszenie jest miękkie,z silnikiem 2.0TD przód lubi być podsterowny, przeciętne hamowanie
jest wystarczająca
ciężko mowić o ergonomii, a zasadzie łatwo ,bo roverek jest w podstawowej wersji bardzo ubogi, wogóle jest ubogi w wyposażeniu-bezproblemowa, wszystko jest tam gdzie trzeba
jest dobrze,latem dają się we znaki cimne kolory wnętrza-jest troche gorąco
mam 174cm wzrostu- i niestety to jest chyba górna granica,tył na tle innych marek nie jest może aż taki tragiczny ,ale przód naprawde niezbyt duży
nie za bałdzo-nie tylko silnik da sie we znaki(2.0TD),ale przy szybkiej prędkości słuchać dokładnie szum opływającego powietrza(zwłaszca przy luterkach)
spalanie oki-serwisuje prywatnie u znajomych-ceny w autoryzowanym serwisie są kosmiczne ,jak na tą klasę auta
kupiłem używane więc nie narzekam,nowe chyba troche zadrogie-zwłaszcza przy takiej sporej konkurencji jak skoda ,renault, peogeot, toyota ..itd
elementy kokpitu-nie są złe nic sie poważnego nie dzije ,ale na naszych drogach troche się jush rozdygotały,jak mocno daje sie w gaz to przy turbinie lubi wyciekać troche olej( nic poważnego)
nie było

Usterki Rover 200 III