Ocena kierowcy - Renault Twingo I

erni1234@o2.pl, 17 lat temu
Silnik 1.2 60KM 44kW
Rok produkcji 2000
Renault Twingo I 1.2 60KM 44kW 1996-2007 - Oceń swoje auto
mam te auto juz 7 lat wczesniej miałem VW polo sdi i juz nigdy nie kupie VW twingo jak narazie okazało sie autem trwałym ale nie bez wad nastremca jezeli bedzie w rozsadnej cenie napewno sie zdecyduje na jego kupno ewentualnie clio ale to juz nie to samo co twingo uwazam ze jest to auto z dusza i jedyne w swoim rodzaju
silnik mimo swojego przebiegu nie ma wielkiego apetytu na olej no i jeszcze nie bylo remontu głównego tylko wymiana pierscieni i uszczelniaczy zaworów ale to przy przebiegu 290 tys km
niestety posiadam zwykłe sprzegło auto zarabia na siebie i nonstop jazda po miescie sprzegło wytrzymuje góra 100 tys km
hmm tu est spoko czasem cos puka stuka ale wizyta w serwisie i po kłopocie tylko troche drogi jest serwis
na temat widocznosci to chyba nie trzeba duzo mówic ta szyba przednia mówi sama za siebie
moje Twingo zadko wozi pasarzerów czesciej materiały potrzebne mi do pracy i zmiesci sie tego naprawde duzo jak na tak mały samochód
auto jest głosnie przy wiekszych predkosciach predkosciach no i ten wiecznie skorodowany tłumik
hmm auto w wiekszym miescie przy korkach potrafi zjesc 9l benzyny jak na 1.2 to troche za duzo w trasie do 90 udało ni sie zejsc do spalania 4,7 ale jechałem sam. A ceny czesci orginały niestety porównywalne z cenami aut wyszej klasy
Twingo zawiodło mnie 3 razy ale to tylko z mojego niedbalstwa
jedna usterka była grozna w trakcie wyprzedzania auto poprostu zgasło okazało sie ze akumulator został przeładowany i padł
Renault Twingo I