W tej kategorii nie wyobrażam sobie nic lepszego - auto ma swoje wady ale jest poza konkurencją dla wszystkich matizów seicent itp. pod względem silnika i przestronności kabiny. Żeby tylko nie ta belka...
Jak na 1.2 60km dynamika naprawdę zadowalająca, dość dobrze ciągnie od niskich obrotów, a jak sie nie boimy gazu przycisnąć to i przyspieszać potrafi, choć podkreślam - jak na 1.2 60km.
Bez większych problemów, jednakże trzeba \'nauczyć się\' wrzucać piątkę a jedynka też wchodzi z oporem gdy auto się jeszcze toczy.
Znowu, jak na tak małe auto dziury tłumi dość dobrze, drogi też się w miarę trzyma. Kierownica chodzi lekko mimo braku wspomagania.
Przednie słupki troche zasłaniają ale oprócz tego widoczność świetna i do przodu i do tyłu.
Do centralnego wyświetlacza trzeba się przyzwyczaić, w mocnym słońcu nie było widać na nim kompletnie nic, dopóki nie zrobiłem przełącznika umożliwiającego samodzielne rozjaśnianie i przyciemnianie. W środku nie ma żadnego oświetlenia, brakuje też zamykanego schowka.
W aucie bardzo szybko robi się ciepło ale wentylacja miewa pewne problemy z odparowaniem przedniej szyby i nie jest w stanie wysuszyć akurat tego fragmentu bocznych szyb przez które patrzy się w lusterka
Jak na tak małe auto to miejsca jest niesamowicie dużo, zarejestrowany jest na 4 osoby i w tyle można naprawdę wygodnie jechać, przy maksymalnym odsunięciu tylnej kanapy można z tyłu posadzić faceta 180 cm i nie brakuje mu miejsca na nogi, z głową już trochę gorzej ale też o podsufitkę nie trze.
Silnik słychać dość wyraźnie ale nawet na wyższych obrotach dzwięk nie jest dokuczliwy jak to często bywa w mniejszym jednostkami. Przy prędkościach autostradowych prowadzenie rozmowy jest już jednak mocno utrudnione.
Zadowala się śmiesznymi ilościami paliwa - w cyklu mieszanym wychodziło mi 5,5l/100km teraz gdy jeżdżę więcej krótszych odcinków po mieście dochodzi do 6, w trasie napewno poniżej 5 można by zejść
Dostałem go w prezenecie od ciotki więc ten stosunek wynosił by coś koło nieskończoności:]Z tego co wiem podobne auto można kupić za całkiem niewielkie pieniądze, ale jeśli będzie ten sam problem co w moim to za długo się nim nie pojeździ...
Nic się nie zepsuło ale to dlatego że to auto jest tak proste i skromnie wyposażone że w zasadzie nie ma drobiazgów które by się mogły psuć i tym życie utrudniać.
Byłoby dobrze. Ani razu mnie przez te półtora roku nie zawiódł, odpalał na dotyk w największe mrozy, nie było najmneijszych problemów. Niestety - jak to w tym typie bywa, koroduje belka przedniego zawieszenia(sanki, wózek, kołyska itd). Znalezienie tego elemntu używanego w dobry stanie graniczy z cudem a nowy kosztuje 1600zł więc ta rzecz może zaprowadzić go na złom:(