Auto jest ok.. ale zależy to od wersji i do czego ma służyć? Wersji jest mnóstwo.
Za silnik 5 ,za wygląd zewnętrzny 5 , inne szczegóły 3.
BEZ ZARZUTU -2,5 D -auto wersja L1H1 KOMBI -Jeździłem kilku dieslami ,ten silnik jest ok cichy i elastyczny dynamiczny-polecam auta z tym silnikiem.
Za krótkie biegi - czwórka i piątka powinna być dłuższa ,szóstka ok -wchodzą bez problemu.
Zawieszenie -Na początku było ok ale już przed 100 tys zaczyna się sypać -bardzo delikatne -stworzone na autostrady i to te zachodnie na pewno nie na nasze drogi-fakt tłumi nierówności ale do czasu.
Bardzo dobrze trzyma się na zakrętach ogólnie ok.
OK-tylko Panowie z Renault kto projektował wycieraczki do tego auta?!!! pasażer z przodu widzi cały czas brudną szybę !!!!!Porażka.
Całokształt ok.
Może być - miejsca na napoje , ok -plus za regulację radia i cd przy kierownicy.
za mało zamykanych schowków-można by było umieścić coś po dachem -jest full miejsca.a tak papiery latają po aucie.
Marne i niewygodne regulacje świateł włączanie długich itp.
Oraz jak podać coś do tyłu na tylną kanapę?-przy podwójnej stałej kanapie pasażera porażka!
Mam wersję z LH1 kombi-czyli z jednym rzędem siedzeń za kierowcą-ani ogrzewanie ani klima nie daje sobie w pełni rady.Dla kierowcy i pasażera obok może być . Mam też Ravkę z 1996 roku - w tej kategorii jest jednak lepsza.Oczywiście Trafic jest busem ale to nie usprawiedliwia konstruktorów aby zrobić to lepiej.
Kierowca i pasażer ok - z tyłu gorzej.
Kanapa przednia podwójna pasażera porażka!!!!!Auto za tyle kasy ,a kanapy lepsze są w autach z lat 60!!!-DO FIRMY RENAULT-Jeśli czytacie te opinie...ZRóBCIE COś Z Tą Kanapą-zresztą z tylna też kiepska -wymieniłem na trzy oddzielne, a przedni podwójny fotel przerobiłem- mam uchylne oparcie -fotel kierowcy OK ale dostęp do regulacji fatalny.
Jest ok jak na tak duże auto-może przeszkadzać szum powietrza powyżej 100 km
Oceniam b.dobrze - z klimą pali 8-8 ,5 po mieście!!!-troszkę więcej palił w zimę.
Moim zdaniem - nie warto kupować nowe takie auto tym bardziej za "gołego" busa - dać ponad 100 ,warto wersję Passangera Previlage ale używaną warto nie mylić z polską wersją Passanger.
Zawieszenie-uwaga dla kupujących trzeba się liczyć ,że będą problemy i wydatki prędzej czy później.
Wyciek oleju ze skrzyni biegów-uszczelka.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 dCi 150KM 110kW