Autko kupiłem promocyjnie, jak tylko zaczęła się produkcja. Chciałem auto ekonomiczne, niedrogie, którym będę mógł podwozić znajomych, jak będzie trzeba. Silnik 1,2 ze spokojem starcza na dynamiczną jazdę w 4 osoby. Miejsca jest sporo tak w kabinie, jak i w bagażniku. Trudno się do czegoś przyczepić. Niektórzy mówią, że autko jest brzydkie - mi się podoba. Mało pali, ładnie cicho jeździ. Do tej pory praktycznie nic złego mi się nie przydarzyło. Nie ma ich zbyt wiele i nieraz zdarzyło mi się, że znajomi pytali co to za auto:). Autko tanie, solidnie złożone - zdecydowanie warto.
Silnik jest bardzo cichy i bardzo ekonomiczny. Bardzo duża elastyczność na 3ce. Płynnie rozwija moc.
Biegi wchodzą z lekkim oporem - dzięki temu mamy pewność, że biegł wszedł. Dobre spasowanie, dłuższe przełożenia, co pozwala ze spokojem pracować lewarkiem. Nie lubię krótkich przełożeń, są straszne w korkach.
Bardzo komfortowe zawieszenie, pamiętam, że jak pierwszy raz wsiadłem i przejeżdżałem przez tory, to nie poczułem, kiedy przez nie przejeżdżaliśmy. Bardzo miękkie zawieszenie. W trasie troszkę gorzej, ale na trasy jeżdżę F. mondeo.
Wąskie słupki, z tyłu są też takie fajne małe szybki, także wszystko widać. Ostatnio jechałem Punto znajomego - widoczność do tyłu w porównaniu z Thalią była naprawdę słaba.
Wszystko jest na swoim miejscu. Plastiki nie skrzypią. Słaba jakość plastików, tj. są twarde trochę i dlatego nie daję maksa.
Cichutki wiatraczek. Autko się szybko nagrzewa w zimie, więc szybko jest ciepło. Latem póki nie ma upałów też nie ma problemu. Jak parują szyby w deszczu, to starczy pyknąć wiatrak na 2czke.
Mam ponad 1,8m i się mieszczę bez problemów. Często podwożę znajomych na miasto - w 4 osoby mieścimy się bez problemów, a mowa tutaj o 4 rosłych chłopach. Można mówić, że autko brzydkie, ale na pewno nie można odmówić mu przestronności.
W mieście silnika nie słychać. Na postoju można mieć wątpliwość czy w ogóle pracuje :P
Niecałe siedem litrów na sto w mieście? Jak najbardziej. Średnio pali ok 7,2. Moim zdaniem, to niewiele.
W tej cenie, patrząc na silnik + przestrzeń do cena, nie ma nic lepszego moim zdaniem. Autko śmiga radośnie i w sumie, mimo że to niska półka, nie znalazłem nic, co by mi w nim nie odpowiadało. POLECAM
Do tej pory nic. Nowe autko, na gwarancji. Tutaj nie ma co się psuć, bo konstrukcja prosta i mało bajerów.
Brak usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 16v 75KM 55kW