Dobre autko ze świetnym silniczkiem, bezproblemowym prowadzeniem, niezawodne prawie jak japończyk, cierpiące na pewne drobne dolegliwości, przyzwoicie wykonane, no i ten kufer! Przymierzam się do kupienia nowej Thalii, ale już z silnikiem 16V. To dopiero będzie jazda! Czym dłużej ją mam, tym bardziej mi się podoba. Sylwetkę uważam za "ekstrawagancką"!!!
Silnik 1,4 8V sprawdza się w tym autku bardzo dobrze. Niezła elastyczność na IV i V biegu. Brak problemów eksploatacyjnych.
Moja pracuje bardzo dobrze, nic nie haczy. Prosto i przyjemnie.
Bezproblemowy.
Mam wersję z dużymi zagłówkami na tylnym siedzeniu, które ograniczają widoczność.
Minusy: dostęp do przycisków sterujących oknami, umieszczenie sterownika lusterek, brak stopki na lewą nogę.
Plusy: świetna kierownica, która bardzo dobrze leży w rękach, super!
Tu zaczynają się problemy! PAROWANIE szyb powoduje u mnie palpitacje serca. W deszczowe dni jest tragicznie! O ile szyby przednia i przednie boczne jakoś się dają odparować, to z tyłu jest tragedia!!!! Żenada!
Pociechy z tyłu nie narzekają, a ja tylko z przodu, więc ...
Szumy powietrza, szumy toczenia, rewelacji nie ma!
Nie narzekam. Miasto 7,8 l/100km. W zimie deczko więcej ok 8 - 8,2 l/100km. Na trasie przy spokojnej jeździe udało mi się osiągnąć 5,4 l/100km.
No cóż, za te pieniądze cudów się nie wymaga.
5 lat użytkowania i: co 6 tys km palą mi żarówki HB3, tapicerka przednich foteli ukazuje gąbkę, lewy przełącznik przy kierownicy do wymiany - brak światła przeciwmgielnego, chyba to tyle.
Brak poważnych usterek! Jak u japończyka!