Przewaga walorów użytkowych nad estetycznymi. Jak się już trochę przyzwyczaić to nie wydaje się taki brzydki. Doskonały dla rodziny z dwojgiem dzieci i ewentualnie małym psem. Auto proste jak cep bojowy i to jest zaleta bo ta dwójka dzieci jest najpierw mała i urwać potrafi dosłownie wszystko, a tu figulasa, nie ma co upieprzyć bo zrobił to projektant. Troszkę brak schowków we wmętrzu, ale ten bagażnik...
W tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic lepszego, bezproblemowo można podróżować 120 km/h i w razie potrzeby zebrać się do wyprzedzania.
Chodzi lekko i precyzyjnie, skok drżąka ciut za długi (albo ja mam za krótkie łapy), przy wkładaniu wstecznego czsem zgrzytnie.
Miękki. Na nasze drogi tak trzeba, jednak czasem w zakrętach sprawia niemiłe wrażenie braku kontroli nad zadem (choć zaznaczam że to tylko wrażenie).
W zakrętach mocno przeszkadzają przednie słupki. Wewnętrzne lusterko wsteczne zdecydowanie za nisko powieszone i przesłania pół świata. Słupki tylne ( SŁUPY !!! ) to juz zupełnie inna para kaloszy, trzeba się nauczyć albo przyzwyczaić ...
Wzorowe zegary. Przycisków mało to i problem niewielki. Łomot bym tylko spuścił gościowi co włącznik ogrzewania tylnej szyby umieścił pod lewą ręka, za cholerę nie mogę trafić nie patrząc. Dość wysoka krawędź załadunku. Bagażnik OLBRZYMI z wąskim gardłem na wlocie, fotelik dziecięcy Chicco nie wlezie. Zawiasy głęboko wnikają do wnętrza i dziurawią puszki z piwem, trzeba o tym pamiętać.
Zalatuje malizną. Wentylator minimum na 2 bo na 1 to chyba zasysa zamiast dmuchać. Zaparowana szyba to kaplica, po stronie pasażera trzeba wycierać. Ogrzewanie wystarczające ale bez rewelacji.
Z przodu salony, z tyłu też bardzo dobrze. Nie sadzać dzieciaka powyżej 2 lat w foteliku za siedzeniem kierowcy bo wykopie z pleców całą ochotę do jazdy.
Jest cicho do 100 km/h, potem trochę się naprzyksza silnik i opływajace powietrze.
1.4 8v 75 KM średnie spalanie 6,2 l/100km - dla mnie bomba. W trasie robię około 5,7 l/100km. Miasto raptem 6,7-6,9. Pierwszy przeglad 30 000 km- poniżej 500 zł.
20 000 km urwał sie turecki kabelek od centralnego zamka w klapie bagażnika.
35 000 km urwał się ogranicznik klapy schowka.
Czyli jak u wszystkich. Żarówki 2 lata i narazie wszystkie oryginalne (odpukć).
Brak usterek