1) Myślę, że możnaby było zmniejszyć o np. 50l bagażnik i powiększyt tym samym przestrzeń dla pasażerów na tylnej kanapie.
2) Prześwit pomiędzy bagażnikiem, a wnętrzem samochodu nie pozwala na załadowanie większego przedmiotu. Nie wiem kto to wymyśłił!!!
3) Jak na ten samochód to żałuję, żę nie mam klimy. W lecie jest okropnie.
Po przejechaniu 40.000km nie mam zastrzeżen do silnika.
Przy dużych prędkościach (powyżej 120 km/h) odczuwalne są na kierownicy drgania.
Dmuchawa poza tym że robi "kupe" hałasu to efekt jej pracy jest słabo zauważalny. NAtomiast w okresie zimowym samochód jest bardzo trudny do nagrzania. W sazadzie wentylator musi pracować non-stop.
Co do przestrzeni kierowcy nie mam zastrzeżeń. Ale fotel kierowcy jest regulowany w płaszczyźnie pionowej. NAtomiast przestrzeń pasażera oraz na tylnej kanapie została przewidzina dla osób o niskim wzroście lub jak producent przewidział - dzieci.
OK
Przed ostatnim przglądem samochód spalał mi średnio (max) do 6.5l Obecnie do 7l w okresie letnim. NAtomiast w okresie zimowym około 1l więcej.
Obecnie uważam że cena Thalii jest wygórowana i przesadzona. Pamiętajmy, że samochód jest produkcji tureckiej, a tylko firmowany przez RENAULT
jest OK.
Co do ewentualnych przeglądów serwisy nie oszczędzają klientów w szególności w modelach full-wypas.