Ocena kierowcy - Renault Thalia I

barney, 20 lat temu
Silnik 1.4 75KM 55kW
Rok produkcji 2003
Renault Thalia I 1.4 75KM 55kW 2001-2008 - Oceń swoje auto
auto bardzo dobre dla osób lubiacych duzo podróżować często na długich dystansach ze wzgledu na ogromny kufer i dostatecznym mijejscem z tyłu thalia służy jako auto rodzine dla ludzi z mniej zasobnym portfelem
Silnik jest mało elastyczny przy wyprzedzaniu ale jak sie zredukuje do 4 to naprawde rewelacja.ogółem jak na takie lekkie auto to jest dynamiczny
troche chaczy przy właczaniu w 2 z luzu a tak to całkiem nieźle.
dla mnie naprawde ok na koleinach nawet stabilnie tylko troche buja powyżej 140km/h
do przodu doskonale w boki dobrze do tyłu żle
wszystko na swoim miejscu ino awaryjne troche dziwacznie umieszczone ale te francuzi tak mają
no szyba paruje ale można włączyc klime i szyba pszejrzysta w 10sekund a ogrzewanie wydaje sie że szybciej działało w seicento!!
z przodu naprawde bardzo dużo nawet pszy wysokich osobach ale wtedy z tyłu tylko niskie bo wysokim braknie miejsca na nogi.
po mieście silnika wogule nie słysze zaczyna buczeć powyrzej 120km/h!
szczerze muwiac to sam niewiem ile pali wie że zatankuje do pełna i jeźdze cały miesiąc oczywiście lato na klimie i mam cieżką noge
auto materiały wykończeniowe ma dobre (pszejęte z clio 2) silnik ma dynamiczny i dlatego myśle że w tej klasie nie ma lepszego auta zbarzywszy na cene jak i wyposarzenie mysle ze reno oferuje bardzo dużo za 36.900 dostałem klime 2pp,centralny zamek,automatyczne szyby i lusterka,wspomaganie,fotel i kierownice na wysokość, i radio(nie fabryczne)+4głośniki i silnik auto kosztuje 41.000zł ale był rabat 3000zł i metalik za darmo
narazie pękła mi uszczelka od dmuchawy i jak sie ją podnosiło to spadała i to tylko to narazie
narazie nic i mam nadzieje że tak będzie pszez lata

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 75KM 55kW [l/100km]

7,2