Ocena kierowcy - Renault Thalia I

TomaszSz, 14 lat temu
Silnik 1.4 75KM 55kW
Rok produkcji 2004
Renault Thalia I 1.4 75KM 55kW 2001-2008 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Jak dla mnie super. Miękko komfortowo i delikatnie.
Generalnie auto rodzinne z duuuużym bagażnikiem który nam we 2 na razie bardzo ciężko zapełnić
Generalnie kultura pracy i elastyczność całkiem ok.
Bardzo dobrze zestawiona z tym silnikiem. Auto jest żwawe i już nie muszę używać 3 biegu aby kogoś móc wyprzedzić ;-)
Może wspomaganie kierownicy mogło by być mocniejsze na parkingu ale ja przesiadłem się z auta bez wspomagania więc i tak jest dzień do nocy.
No może doskonale to nie jest ale jak dla mnie całkiem w porządku. Owszem mogło by być jak zawsze lepiej ale ja nie narzekam ....
Może można się przyczepić do położenia ogrzewania szyby, które w moim przypadku czasem muszę na macanego włączać ale po za ym wszysko położone i dostępne jak trzeba.
Po za koniecznością częstej wymiany filtra kabinowego (parują szyby) o w pożądku. Autko szybko się rozgrzewa. Słyszałem że Asra się szybko nagrzewa ale tutaj ... rewelka. Obniżka za parujące szybki.
Tylne siedzenia nie są dla wysokich ale generalnie całkiem sporo miejsca ...
Obniżka za dochodzące z zew odgłosy np przejeżdżania przez kałużę ... ale po za tym było by idealnie.
Tutaj kompletna porażka. Po przesiadce z Opla nie mogę dojść do siebie.Latem w mieście poniżej 8 zejść nie mogę ... Przy oplu tylko raz udało mi w takich warunkach poniżej 7 zejść. Na rasie Astra paliła min 5.5 litra przy bardzo spokojnej jeździe. Tutaj 7 to już niestety absolutne minimum.
No cóż jak na segment B to rewelacji nie ma ale za tę cenę jest ok.
Na razie b.u. ale może ynika to ze zbyt małego przebiegu.
j.w.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 75KM 55kW [l/100km]