Ocena kierowcy - Renault Talisman Sedan Facelifting
6 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Światła LED Matrix
To kontynuacja mojej przygody z marką Renault i modelem Talisman. Nie spodziewałem się po FL jakiś rewelacji ale zrobiono mimo wszystko trzy rzeczy na bardzo duży plus. Nowy system operacyjny działa o niebo szybciej i sprawniej niż jego poprzednik. Światła LED Matrix ułatawiają bardzo życie, jadąc nocą i działają bez zarzutu. Jeszcze nikt jadący z naprzeciwka mi nie mrugał :). Są kamery z tyłu nadwozia, które bardzo pomagają przy cofaniu tyłem. Gdy cofamy w kierunku jezdni, auto informuje nas czy coś zblża się z lewej lub prawej strony, nawet jeśli jest to pieszy czy rowerzysta. W mojej opinii jest to dalej bardzo komfortowa limuzyna, która za mniej proponuje to samo co konkurenci z Niemiec. czyt. Superb, Arteon.
1.8 i 225 km całkowicie wystarczy. Nic więcej mi nie trzeba. Muszę tu zaznaczyć że przy jeździe do 120 km/h jest praktycznie nie słyszalny dla ucha.
Nigdy nie narzekałem na tą skrzynię. Bez lagów, Bardzo ładnie wchodzą biegi nawet przy gwałtownym przyśpieszaniu
Zawieszenie idealne na równe i kręte drogi. Auto wspomagane 4control prowadzi się po prostu super. Natomiast do jazdy przy uszkodzonej jezdni mam trochę zastrzeżeń, dlatego nie dam 5 gwiazdek
Podatny na odpryski autostradowe. Takie mamy czasy. Ekologia
Słupki A I B troszkę grube ale mamy wszystko co trzeba przy manewrowaniu : kamery z każdej strony samochodu + czujniki
Wszystko jest na swoim miejscu. Dużo miejsca w aucie ułatwia też korzystanie ze wszystkiego, w co auto jest wyposażóne.
Wszystko ok ale troszkę mogłoby szybciej robić ciepło w aucie. Potrzebuje tak ok. 10 minut po porannym ruszeniu żeby temperatura była optymalna.
Bezkonkurencyjny. Wzrost 197 cm robi swoje...
Jedynie Superb ma podobnie. W Arteonie było zdecydowanie mniej.
Do 100 km/h jest po prostu bajka, tutaj podobnie jak w markach premium. Po przekroczeniu 130km/h robi się już troszkę głośno, głównie przez duże koła (19).
po 6 tys. bez niespodzianek. Tylko paliwo
Myślę, że to największa wartość dodana tego samochodu. Zdecydowanie w tej cenie nic lepszego nie ma.
Narazie brak
Odpukać ale nie.