Ocena kierowcy - Renault Scenic III XMOD

Enart, 10 lat temu
Silnik Energy dCi 130KM 96kW
Rok produkcji 2013
Renault Scenic III XMOD Energy dCi 130KM 96kW 2013-2016 - Oceń swoje auto
Silnik : 1,6 dCi 130 PS, 320Nm, silnik rakieta, przyśpiesza wspaniale, jak depniesz na gaz powyżej 2000 obr. Auto strzela do przodu. Jak na dzień dzisiejszy to silnik idealny, mocny i oszczędny. Polecam.
Auto daje wiele radości z codziennej jazdy. Z zewnątrz małe, w środku zaskakujące duże. Jadąc nim maż wrażenie, że jedziesz autem znacznie większym i droższym choć to nie było tanie.
1750 km przejechane trudno oceniać na podstawie tak krótkiego przebiegu. Na dzień dzisiejszy bez zastrzeżeń.
Bez zastrzeżeń co do pracy. może trochę za daleko wysunięta w do przodu od kierowcy, czasami trzeba po nią sięgnąć...
Auta francuskie uchodzą za miękkie i ponad przeciętnie przechylające się na zakrętach. Xmode jest inny, prowadzi się przewidywalnie i pewnie.
Widoczność jak w autach wyższych, wszystko dobrze widać i można oceniać sytuację przed sobą podczas jazdy z większym wyprzedzeniem.
Na dzień dzisiejszy dla mnie ideał. Nic dodać nic ująć. Pakowny wewnątrz, w przyzwoitych warunkach może podróżować 5 osób. Bagażnik też wiele przewiezie ...
Wszystko działa poprawnie, nie odnotowałem niedomagań układu klimatyzacji lub wentylacji.
Z przodu zaskakująco dużo miejsca dla kierowcy i pasażera, z tyłu bez zastrzeżeń. Pięć osób podróżuje przyzwoicie, czworo pasażerów bardzo komfortowo.
Podróżuje się przyjemnie. Jazda nie jest męcząca. po przejechani 400 czy 600 km można dalej poprawnie prosperować.
Auto przy tak niewielkim przebiegu nie wygenerowało dodatkowych kosztów utrzymania oprócz oleju napędowego. Napędu pali bardzo mało, przy normalnej jeździe 5,5 lit/100 km.
Auto kosztowało 103 tys. Cena kosmicznie wysoka. Gdybym auto kupował prywatnie pewnie minął bym je szerokim łukiem z taką ceną. Fakt jest taki, że wyposażone dobrze, wersja Bose.
Nie odnotowałem żadnych usterek. Przy przebiegu 1750 km. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będzie tak samo jak dotychczas.

On - zużycie paliwa dla silnika Energy dCi 130KM 96kW [l/100km]

5,5