Ocena kierowcy - Renault Scenic II

dareksz604146@orange.pl, 17 lat temu
Silnik 1.9 dCi 120KM 88kW
Rok produkcji 2004
Renault Scenic II 1.9 dCi 120KM 88kW 2003-2009 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : eletroniczy hamulec ręczny Nie wiem czy jest to dobry pomysł na mroźną zimę? Zobaczymy
Oczywiście możesz kupić sobie Toporną zafire która wewnątrz przerazi cię stylistyką, możesz kupić sharana, alhambrę galaxy w których jest więcej miejsca jak w scenicu. Lecz jeżeli szukasz czegoś pośredniego i w ciekawym roczniku za mniejsze pieniądze to tylko scenic.
Silnik Renault Grand Scenic stanowi mocną stronę samochodu. Jest dynamiczny, elastyczny świetnie współpracuje z 6 stopniową skrzynią biegów. Ponadto jest mało awaryjny. (Chociaż lepiej nie zapeszać)
Biegi wchodzą jak ? No właśnie. Może w ten sposób jazda tym autem to przyjemność. Przełożenia są dobrze dobrane a całość daje wiele przyjemności z jazdy.
W RENAULT GRAND SCENIC nie będziesz miał problem jak np w AUDI A4 z aluminiowymi wahaczami, nie będziesz miał problemu z drążkiem stabilizatora jak np w FORDZIE. Autem jeździ się komfortowo nie jest też za miękkie szczególnie na Polskich drogach.
Troszkę kiepsko przy cofaniu. Ale mam PARCTRONIK:)
Piękna sylwetka i stylistyka wnętrza, jadąc w nocy czujesz się jak byś pilotował awionetkę. No może mnie trochę poniosło ale jest ok.
Nie mam klimy tronic szkoda:(. Manualna klima daje radę ale brak odrobinę nawiewu na tył samochodu a w szczególności na 6 i 7 fotel.
przód i tył ok. jeżeli chodzi o 6 i 7 miejsce nigdy nie będę tam siedział. Po prostu nie zmieszczę się tam. Miejsca przeznaczone dla dzieci albo dla osób o niewielkich rozmiarach.
Nie można narzekać nawet przy dość szybkiej jeździe motor nie zagłuszy nam dobrze działającego radia.
zaznaczyłem dobrze ponieważ najlepiej by było jak by jeździł na powietrze:) NA poważnie jednak uważam że nie jest źle. Mój wcześniejszy scenic z silnikiem 1,5 dci był odrobinę za słaby ale bardziej ekonomiczny. trasa 4,6 miasto 6 mieszany 5,5 Natomiast 1,9 DCI zobaczcie poniżej wersja GRAND 7 Miejsc
2004 sharan - 55tyś zł a może więcej 2004r Scenic ok. 40tyś zł. bez komentarza
nie miałem problemów z żadnym sceniciem miałem ich już wcześniej trzy. Samochód który nigdy mnie nie zawiódł. W nowym modelu z drobiazgów przytrafiła mi się śmierdząca klima. Może było też w tym trochę mojej winy ponieważ nie wymieniałem filtra i nie przeczyściłem jej.
do tej pory nie miałem takich przypadków

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW [l/100km]

7,2