Użytkowany od 2 lat przez żonę do codziennych dojazdów do pracy z dwójkś dzieci (dziennie ok.60km) oraz jako samochód do weekendowych wyjazdów.
Silnik dynamiczny że spalanie ok 7 l/100km. Silnik przez dwa lata bez usterek (przez ten czas musiałem uzupełnić ok. 1L 5w40). Olej i filtry wymieniany co 15tys. km. Oprócz wymian eksploatacyjnych (łącznik stabilizatora, klocki) padł elektryczny hamulec, który udało się złożyć z pomocą przerzuconych części z drugiego używanego (łączny koszt ok. 700zł) oraz powracająca co jakiś czas usterka sterownika wentylatora (pali styki już trzykrotnie). Koszt jednorazowej naprawy ok. 100zł x 3. Mimo to samochod uwielbiany przez żonę w związku z dobrą dynamiką w trasie i mieście, bardzo wysoką pozycją za kierownicą, dobrą widocznością i sporym prześwitem dzięki któremu nie zaczepia podwoziem o krawężniki. 3 fotele z tylu pozwalają podróżować mi na dystansie do 100km wraz z dwójką dzieci w fotelikach (185cm, 90kg ...nie dzieci tylko ja). Od 120km/godz. glosny na tyle, ze nie da sie prowadzić normalnie rozmowy. Generalnie zalety przebijają wady.
Aktualny przebieg 177tys. Km, a od 40 tys. nic się nie dzieje
Bez uwag
Bez uwag
Plastikowe elementy karoserii trudniej ulegają korozji ;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW