silnik pracuje bardzo dobrze. Elastyczny, dodatkowo 6-biegowa skrzynia biegów powoduje ze dłuższa podróż nie jest męką.
Troszkę niezbyt precyzyjnie pracuje 2 i 3 bieg. Generalnie skrzynia pracuje dobrze.Mialem roche problemów z cięgnami ale prawdopodobnie przez zły serwis - uszkodzili mocowanie korpusu jednego z cięgien
niestety układ jezdny nie jest idealny na nasze drogi. U mie po 20 000 padło łożysko na kolumnie Mac Persona. Koszt niewielki 34zł ;-D
Samochod jest bardzo fajnie zaprojektowany. Wszystko pod ręką.
Bardzo przestronny
Przy wyższych obrotach trochę słychać silnik. Na autostradzie jedzie się fajnie - można swobodnie rozmawiać przy 140 km/h
Na trasie przy rozsądnej jeździe (nie przekraczanie 100 km/h) udało mi się uzyskać 4,0 l/100. Przy trasie mieszanej - połowa autostrada, połowa droga szybkiego ruchu 4,8 l/100km. W mieście 5,5-6 l/100 km i to bez przesadnego oszczędzania ;-). Przy ostrej jeździe potrafi wypić i 8 l/100km ale to na prawde musiałbym się ostro starać. SERDECZNIE POLECAM
Stosunkowo często pojawiają się jakieś komunikaty błędów. Wynikają one głownie z zaśniedziałych wtyczek.
Nie miałem większych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW