: cały pojazd ze swoim wyposażeniem, komfortem jazdy i ekonomicznym silnikiem
Układ elektryczny
: mikrowyłączniki HF - co najwyżej nie zamkniemy CZ z klamki, jeno z karty
oczywiście, że ekonomista maczał swe paluchy w projekcie, ale trzeba przyznać, że jeśli idzie o całość pojazdu to jest naprawdę dobrze!
1,5 101 dCi... niektórzy marudzą, że się nie da tym jechać, że nie ciągnie. chyba nie jechali takim pojazdem. a jeśli jechali to pomylili go z porsche.
jednostka bardzo elastyczna i mało paląca. dolewam oleju 2 to paliwa, żeby nie zatrzeć pompy i wtrysków.
pracuje poprawnie. w tym modelu zdecydowanie brakuje VI biegu. jest on w modelach z silnikiem 1,5 dCi 105 KM
dobrze zestrojony. auto prowadzi się miękko i komfortowo. na zakrętach przechyla, ale bardzo nieznacznie. fotele trzymają dobrze. nie wiem, jak z tyłu :)
nie widzę jakichś mankamentów w tej kwestii
bardzo duży plus za pakiet schowków. wszędzie można wszystko włożyć i co najważniejsze - nic nie stuka, nie grzechocze. u mnie jest ok. 18 schowków + bagażnik. popielniczki nie wliczam.
w zimie bardzo pomagają grzałki elektryczne - wystarczy ustawić 16*C na climatronicu, by poczuć ciepło przy totalnie zimnym silniku. szyba przednia odmraża się zdecydowanie szybciej.
jest dużo miejsca. jest szeroko i indywidualnie. każdy ma swoje siedzisko (5 osób). tylne fotele można składać, demontować oraz z 3 zrobić dwa (4 osoby w pojeździe). wszystko składa się prosto i szybko
jak na 1,5 dCi nie jest źle, ale przy prędkości powyżej 120 km/h słychac już silnik. ewidentnie brakuje VI biegu.
jak dla mnie to 5+! może dlatego, że jeżdżę raczej przepisowo i z lekką nogą. poza tym nie gazuję zimnego silnika.
za te pieniądze używane i sprawne auta trzeba brać!
w drobiazgach przydaje mi się: HF, fotochromatyczne lustro, EL + podgrzewane ES, centralny schowek + dodatkowe schowki w drzwiach, szuflady pod siedzeniami i... tempomat
z usterek to trzeba wymienić przede wszystkim elektronikę: uszkadzanie mikrowyłączników, uszkadzanie zegarów (wyświetlacza), błędy elektrycznego hamulca ręcznego.
wszystkie powyższe mankamenty są już \"rozpracowane\" i nie ma tragedii, gdy się to przydaży
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 101KM 74kW