Jestem bardzo zadowolony z tego modelu.Aż buzia mi się uśmiecha jak wchodze do niego.Silnik bardzo odporny na złej jakości paliwo w przeciwieństwie do DCI.Troche mułowaty na początku po rozkręceniu potrafi przegonić niejeden samochód klasy wyższej.Zaznaczam auto kupiłem z komisu,na wstepie wymienilem tylne łożyska z tarczami za 600zł i rozrząd 750zł.Do tego standardowe wymiany filtrów i olejów.Siedzi się wysoko,ponad innymi kierowcami.Brak widoczności przedniej maski ale to dla wprawnego kierowcy nie powinno stanowić problemu.W skrzyni biegów brakuje 6stego biegu.Denerwują mnie krótkie przyłożenia od 2 do 4ki.Ale do tego da się przyzwyczaić.Boczne lusterka chowane,przy wjeżdzaniu do ciasnego garażu nie strach urwania lusterek.Mnogość różnorodnych schowków a najbardziej przypadly mi do gustu te w podłodze. Brawo dla francuzów.Dużo miejsca dla pasażerów z przodu i z tyłu.Jestem kawalerem i nie wstydzę się podróżowania w takim wozie.A nawet zachęca do rozbudowania rodziny;-P Możliwość przewozu długich przedmiotów,wystarczy wyciągnąć tylne fotele.To mam też sprawdzone,spokojnie można wcisnąć mebelki na 1,8m.Ale Scenica 2 już nie kupię,nie podoba mi się deska rozdzielcza pośrodku ale to mój odrębny gust.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dTi 98KM 72kW