Ocena kierowcy - Renault Scenic I Minivan

Voyteck, 18 lat temu
Silnik 1.9 dT 95KM 70kW
Rok produkcji 1998
Renault Scenic I Minivan 1.9 dT 95KM 70kW 1997-1999 - Oceń swoje auto
Auto o którym chyba kiedyś marzyłem wreszcie jest moją własnością. Zrobiłem jużnim sporo klilometrów i na prawdę nie zamieniłbym go teraz na żaden inny w podobnej cenie!!!
troszeczkę głośny - ale w końcu ma już niezły przebieg!!!
bez szczególnych napraw itp chodzi jak w nowym aucie!
bardzo przejrzysty! boczne słupki w niczym nie przeszkadzają. ponadto regulacja wysokości fotela daje możliwość doskonałej widoczności osobom o niższym wzroście. PS. oczywiście końca maski nie wida
jeszcze nie miałem przypadku zaparowanych szyb!!! SZOK!
miejsca mnóstwo. nawet po max. przesunięciu fotela przedniego do tyłu, pasażerowie z tyłu mają dużo miejsca.
no to już ująłem przy silniku. ale to raczej wina dużego przebiegu!
spalanie-ok.6-6,2l/100km w mieście (z włączoną klimą); ok.6,7l/100km przy szybkiej jeździe trasą (ok160-170km/godz)
obecna ceny tego modelu na rynku, na pewno dają świetny stosunek ceny do jakości dla rodzin, które sporo podróżują. Ja raczejkożystam z nigo częściej sam, ale i tak się opłacało!!!
ja akurat wolę zapobiegać, zatem regularnie robię przeglądy i nie mam przypadków poważniejszych awarii. Oczywiście od czasu do czasu to jakaś śrubka się wykręci z fotela, to żarówka się wypali w desce....
nie zawiódł mnie ani razu w trasie ani w nagłych przypadkach! w zasadzie to nigdy mnie nie zawiódł!! :)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dT 95KM 70kW [l/100km]

6,3