Lista ocen Renault Scenic I Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW 2000-2003 (153)

4,4
~kizes
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Elastyczny (50km/h na V biegu), przyspieszenie wg mnie bardzo dobre,płynna praca,turbinka ładnie chodzi. (Silnik)
3,9
~garbi33
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Nie mam żadnych uwag. Działa bez zarzutu (odpukać). (Skrzynia biegów)
4,2
~adam
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Komfort,przestrzeń, bardzo ładna kolorystyka wnętrza,dobry niezawodny silnik,jak nie zjeżdżony to niezawodny samochód,w zawieszeniu proponuje wymieniać części tylko na oryginalne, bo zamienniki szybko siadają,Stosunek cena jakość bardzo dobry,diesel bardzo ekonomiczny;6 l/100 w miare elastyczny,najsłabszy punkt to skrzynia biegów(krótka 1 i 2) i ciężko chodzące sprzęgło Awaryjność dała mi się we znaki dopiero po 200000 km,czyli po 6 latach...
4,4
~szurtam
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Całokształt samochodu oceniam super, pakowny wygodny i nie jest za duży
4,1
~Jakub
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
silnik mily dla jazdy aczkolwiek jezeli wykorzystuje siejego osiagi na max potrafi spalic nawet 8 litrow (Silnik)
4,8
~johny_pg
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Po 7 latach żal było się rozstawać. Ale Scenic podobał się mojej rodzinie tak bardzo, że w garażu stoi już kolejny, tylko trochę młodszy. Polecam dla rodzin z dziećmi.
2,9
~Steffi
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
mnie sie psuło , więc nie polecam , ale gdyby nie te usterki to hmmmm , nie jest najgorzej ;)
4,3
~rav741@poczta.onet.pl
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Jak na auto francuskie to ten model spisuje się doskonale,bardzo wygodny dlakierowcy na dłuższe trasy ,ekonomiczny i bezawaryjny(przynajmniej ten egzemplarz)
4,2
~jaco26
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
co by nie mówić według mnie to bardzo dobre auto zasługujące na ocenę ok. 4,5 w tej skali. Jak w każdym jest kilka mankamentów ale nie są one na tyle istotne by psuć ogólną ocenę. Jak bym miał coś zmienić to bardziej bym go wyciszył (do czego się przymierzam). w sumie gorąco polecam zwłaszcza jeśli ma on spełniać funkcję auta rodzinnego.
Dziennik kosztów dla Renault Scenic I Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
~katinkaasl@poczta.onet.pl
Minivan 1.9 dCi 105KM 77kW
Benzyna 2.0 chodziła cichutko tego słyszę i działa jak typowy ropniak (ale ma kopa jak benzyna 2.0) (Silnik)
Renault Scenic I Minivan