Ocena kierowcy - Renault Scenic I Minivan

wotr202@wp.pl, 16 lat temu
Silnik 2.0 i 16V 140KM 103kW
Rok produkcji 2001
Renault Scenic I Minivan 2.0 i 16V  140KM 103kW 1999-2003 - Oceń swoje auto
Moja ocena może trochę wypaczać obraz samochodu, jestem jego 4 właścicielem i może dlatego stan techniczny pozostawiał wiele do życzenia. Chciałbym spróbować scenica w lepszym stanie ale napewno z takim silnikiem.Być moze moje zadowolenie byłoby duuuuuuuużo większe.
elastyczność bardzo dobra, trochę głosny silnik
nie wiem co robił poprzedni właściciel, ale skrzynia pozostawia wiele do życzenia, nawet po wymianie poduszki, gałka nie pozostaje w bezruchu.
komfort jazdy bardzo dobry, zdaje się jednak że zawieszenie za delikatne na polskie drogi
wszystko byłoby ok. gdyby nie słupki. Pozatym nie ma się do czego przyczepić.
do 130 jest ok ( chyba ze jest boczny wiatr, wtedy jazda powyzej 100 staje się ryzykowna)
Ogrzewanie super, nie trzeba duzo czasu i w samochodzie jest ciepło, gorzej z wentylacją, wymiana filtra kabiny niewiele pomaga.
Przestrzeń - wzorowo, po przesiadce z opla astry jestem zachwycony, nie wiem czy jeszcze jakiś samochód jest w stanie dorównać
do 100 km/h jest ok, później nie słychać radia, być może zdjęcie relingów by pomogło, ale wtedy samochód traci urok.
I tutaj zaczynają się schody, o ile spalanie jest ok, 10 l gazu/100 km, to ceny części zamiennych potrafią zdenerwować. Ogólnie mówiąc drożyzna
Kupiłem auto okazyjnie, ale po zrobieniu niezbędnych napraw, cena była bardzo wysoka. lepiej kupić auto drożej ale w lepszym stanie technicznym i z pewnego źródła.
prawdę mówiąc nie ma miesiąca, w którym nie trzeba byłoby czegoś zrobić
Oprócz tego że robiłem generalny remont silnika, to wszystko ok. Koszt remontu metoda domową, ok 4 tys. W serwisie 2x drożej.
Renault Scenic I Minivan