Bardzo dobrze wchodzi na obroty. Moc 90 km/h mi w zupełności wystarcza, bo wcześniej jeździłem Matizem i mam nawyki w prowadzeniu z tamtego samochodu. Dobrze zbiera się przy wyprzedzaniu, nawet na 5 biegu, ale nie należy zapominać o obrotach i nie zaszkodzi redukcja.
Czasem się przycina i wymaga uwagi w prowadzeniu. Drążek nie jest zbyt luźny, ale za to daje to pewność w wprowadzaniu kolejnych biegów
Bardzo dobrze trzyma się drogi, nawet przy pełnym obciążeniu (rodzina 5 osób z bagażami). Nie zauważyłem nadmiernego przechyłu na boki. Zawieszenie dobrze wybiera nierówności.
Doskonała widoczność we wszystkich kierunkach, nawet z tylnych miejsc, ze względu na podwyższenie wszystko widać. Ze względu na dużą szerokość samochodu bardzo mała strefa martwa lusterek bocznych, dotychczas nie miałem przypadku, że nagle coś wyjechało mi ze strefy martwej.
Wszystko na swoim miejscu. Bardzo dużo miejsca, przestrzeni wręcz za wiele. Wszystko dobrze przemyślane i jak dotychczas nie zauważyłem by cokolwiek z ergonomii mnie irytowało. Może przydałby się podłokietnik środkowy, przynajmniej dla kierowcy.
Bardzo duży bagażnik, duża możliwość aranżacji wnętrza, przewoziłem szafę w kartonach, długą na 2,40m.
Niestety samochód ma dużą objętość przestrzeni wewnątrz i trudno jest go dobrze przewietrzyć, także nagrzewa się nie za szybko. Ale jest to cena dobrej izolacji akustycznej od zewnątrz.
Fotele szerokie (przód) i wystarczające z tyłu. Miejsca na nogi aż za wiele.
Powyżej 120 km/h wyraźnie słychać szum silnika, ale jest to bardziej głuchy pomruk, niż bezpośredni hałas. Poniżej tej prędkości wyciszenie jest bardzo dobre. Niestety osiągnięto to poprzez bardzo dobre uszczelnienie samochodu, przez co wentylacja przy zamkniętych szybach nie jest zbyt skuteczna.
Niestety nie posiadam dokłądnych danych, ale w mieście potrafi wziąśc niemało. Przepraszam, ale zużycie wpisałem trochę na czuja.
Dla mnie bardzo dobre rodzinne auto, nie do jazdy sportowej, ale wiele innych samochodów potrafię zostawić przy ruszaniu na światłach.
Póki co zrobiłem nim 10000 km i nie miałem żadnej dużej awarii, brzęczenie wydechu usunąłem za 30 zł przez wymianę wspornika rury wydechowej. Klocki hamulcowe sam wymieniłem. Niestety w wilgotną pogodę wycieraczki nie dają się wyłączyć, same przestają działać po kilkudziesięciu sekundach. Coś zamaka w elektryce wycieraczek.
Żadnych dużych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 90KM 66kW