Ocena kierowcy - Renault Scenic I Minivan

Andrzej, 19 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 110KM 81kW
Rok produkcji 2002
Renault Scenic I Minivan 1.6 i 16V 110KM 81kW 1999-2003 - Oceń swoje auto
Gdybym miał zdecydować się ponownie na samochód to kupiłbym scenica. Ale na razie mam tego ;-) Dobry, duży i tani samochód.
Silnik ciekawy, chociaż jazdy na wysokich obrotach to on nie lubi, ale za to jest elastyczny od dołu i ekonomiczny. Najgorsze są jednak cewki :-(((( które za często się psują. Pewnego raz na odcinku 100km 3 wysiadły (silnik nigdy nie był myty). Troszkę mocy brakuje mu jak włączy się klimę, ale ogólnie dobre wrażenie zwłaszcza jak założyłem do niego gaz ;-D jazda prawie za darmo.
Super, nie trzeba wajchować. Dużo jeżdże i bardzo to doceniam.
Wygodny i komfortowy jak francuz. Gdyby jeszcze się tak nie bujał w zakrętach.
Jak to w Vanie. Wszystko widać w każdą stronę. Nic dodać nic ująć.;-D
Ilość miejsca, dopasowanie i ilość schowków bardzo mi się podoba. Chłodzony schowek też jest super, także ja bym nic nie polepszył w tym temacie.
Grzeje i chłodzi odpowiednio. W moim modelu miałem problem z klimą. Uciekał czynnik, ale wreszcie serwis sobie poradził (mam nadzieję) i w przyszłym roku na wiosnę nic nie będę musiał wymianiać,
każdy się dopasuje i będzie mu miło i przyjemnie.;-)
Bardzo przyjemnie. Nic nie skrzypi i nie piszczy. Bardzo dobrze dopasowany. Tylko silnik na wyższych obrotach wyje trochę nieprzyjemnie.
Moje najwyższe uznanie. Bardzo ekonomiczny. Nie spodziewałem się przed zakupem, że bedzie tak dobrze. Na benzynie średnio palił mi 6,5-7 litrów. Na gazie około 8 - 8,5 litra to według mnie super wynik na tak duży no i ciężki samochód.
Jak wyżej. Naprawdę
Raczej nie ma drobiazgów. Tylko poważniejsze.
Ogólnie dobry samochód, chociaż widać oszczędności w sprawdzenie samochodu przed wprowadzeniem do sprzedaży. Chodzi mi o cewki zapłonowe, które strasznie mnie denerwują no i nie dają pewności w trasie, oraz klimatyzacja która szwankuje co jakiś czas. Poza tym Super. Lać i jeździć.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW [l/100km]

7,2