Ogólnie jestem zadowolony. Auto nabyłem za 8 tysięcy. Jedyne co zrobiłem to na stację diagnostyczną zabrałem. Nie badałem nawet miernikiem lakieru. Auto w Polsce od 2010, wcześniej francja.
Do 140 kmh się rozpędza dalej nie sprawdzałem :)
Chodzi leciutko. ALe musiałem wymienić poduszkę silniki bo latała na początku jak szalona :)
Prowadzi się bez problemu.
Widoczność super. Duże szyby i wysoka pozycja siedzenia powoduję że dobrze się wszystko widzi podczas manewrowania.
Wygodne siedzenia. Troche plastiku, ale wszystko pod ręką.
Klima działa rewelacyjnie. Nie ma problemu w schładzaniu auta latem. Kolor mma srebrny więc zabewne też nie nagrzewa się tak jak czarny :) CO do zimy to nie jechałem w 20 stopniowym mrozie. Przy minus 5 nie było problemu z ngrzaniem ale zauważyłem że na początku warto daćtem na max a potem obniżać bo tak jakby nie łapał np na 24. P.S mam klimatronik ale zimą używam tylko do odparowania szyby.
Nie sądziłem, że tak krótkie auto ma w środku tyle miejsca. 4 dorosłe osoby i każda zadowolona.
Od 100 kmh w zwyż robi się coraz głośniej w kabinie a rozmowa przy 140 nie jest komfortowa. To chyba główny i jedyny mankament tego auta.
Auto zakupiłem rok temu. Miał owtedy 13 lat. Padła cewka (ale ta co była od samego początku więc miała prawo) wymieniłem od razu 2 oryginalne na firmy BERU. DO tego poduszka silnika i jakieś łożysko. Od tamtego czasu rok bez awaryjnej jazdy. Po drodze oczywiscie filtry jak co roku :)
Za 8 tys jakie za nie dałem uważam że auto rewelka :) Aczkolwiek nie polacam jak ktoś lubi szaleć :) Aczkolwiek wyprzedzenie tira to nie problem :)
W kosztach utrzymania opisałem.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW