Auto rewelacyjne - duze, pojemne, wygodne, zaopatrozne w rozmaite bajery ktore uprzyjemniaja jazde. Rewelacja biorac pod uwage cene zakupu i czesci.
Duzo pali - ale cos za cos. Bylem tego swiadomy i swiadomie wybralem ten silnik. Cudowny dzwiek, ciagnie jak wsciekly od 3 tys. obr. mimo ze auto wazy 1,5 tony. Z duzego zuzycia paliwa nie czynie absolutnie zarzutu - cos za cos.
Sama skrzynia jest ok, ale mechanizm zmiany biegow nalezaloby przekonstruowac - nieco nieprecyzyjny i 1 czasem nie chce wejsc.
Prowadzi sie bardzo dobrze, pewnie dla milosnikow sportowej jazdy jest zbyt miekko, ale ja w tym aucie cenie miekkosc.
Duzo szyb, duzych, wszystko widac. Dla milosnikow parkowania tylem z odwracaniem glowy pewnie widocznosc bedzie za mala - ja parkuje na lusterka i nie mam zadnych problemow
Duzo guziczkow, wszystko co najwazniejsze pod reka, niemal zero ostrych kantow, auto dba o kierowce;-)
Dwustrefowy klimatronic - dziala doskonale - robi to co chce.
W malo ktorym aucie jest wiecej miejsca. nawet z tylu ne ma problemu z nogami za kierowca o wzroscie 182 cm.
Perfekcja absolutna.
Szczerze mowiąc to nie jest z tyn najlepiej, ale jak pisalem wyzej - swiadomy wybor, zdawalem sobie sprawe ze nie bedzie palil taki silnik 5 litrow, wiec calkowicie akceptuje jego wyniki. Wiem ze dzisiejsze auta pala mniej z tej samej pojemnosci, ale to auto ma 13 lat i nadal smiga jakby mialo rok ;-)
Gdyby byla nowa - ocena bylaby nizsza - bo to drogie w koncu auto - z gornej polki. Ale kupiem uzywana, 12 letnia, w doskonalym stanie. Stosunek jest wiec zdecydowanie na plus.
Zasadniczo sie nie psuje nawet zarowki w desce sie nie przepalaja.
Wymienilem swiece, tylny zacisk hamulcowy, dywaniki i reduktor w LPG. Poza tym bez problemow. Czworka za ten zacisk - a raczej jego upierdliwa naprawe.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 170KM 125kW