Auto naprawde godne polecenia!!! Jestem bardzo zadowolony z niego.
Silnik pracuje nierówno na niskich obrotach. Wymagana jest częsta zmiana biegów gdyż tak naprawde "ma kopa" dopiero między 4 - 5 tys obr.
Mam manuala i nie wiem jak jest u innych, ale ja mam spory problem z przerzucaniem biegów na zimnym silniku (szczególnie w zimie)
Jazda jest niezwykle komfortowa. Za te pieniądze naprawdę warto
Widocznośc jest bardzo dobra z przodu i na boki lecz z tyłu niewiele wida (zamontowałem czujnik cofania)
Wszystko jest tak jak powinno byc z jednym wyjątkiem: nie ma schowka przy miejscu pasażera (jest airbag) Wiem że w nowszych juz jest.
Nagrzewa niestety się całkiem długo
Miejsca na nogi napewno nikomu nie zabraknie, że nie wspomne o ogromnym bagażniku
Jest naprawdę cicho ale bez rewelacji. Powyżej 120 jast to nawet dokuczliwe (odnosze się tu do pędu powietrza i opon gdyż silnik jest znakomicie wyciszony)
Mam całkiem ciężką nogę więc po mieście spala ok 12,5 - 13 l/100km. Po trasie (ok 140km/h) mieszcze się w 8 l/100km
Za taką cenę lepszego komfortu nie dostaniemy.
Podczas półrocznego użytkowania wymieniłem sworznie wahacza oraz tłumik końcowy. Jak narazie żadnych innych problemów (oczywiście prócz płynów eksploatacyjnych)
Jak na pół roku nie miałem żadnej usterki która zmusiła by mnie do zatrzymania pojazdu oraz kosztownych napraw.