Ocena kierowcy - Renault Safrane I

Piter, 18 lat temu
Silnik 2.2 140KM 103kW
Rok produkcji 1993
Renault Safrane I 2.2 140KM 103kW 1992-1996 - Oceń swoje auto
Jeżeli chodzi o komfort to rewelacja, natomiast jeżeli chodzi o usterkowość to prawdziwy horror. Zazwyczaj są to pierdoły, ale czasami można utknąć w trasie :-(. No i jak się podliczy te pierdoły to wychodzi, że aby przejechać 20 000 km trzeba w niego włożyć połowę wartości :-(
Generalnie ok chociaż potrafi wydawać dziwne odgłosy. Moc w zupełności wystarcza, auto szybko nie rusza, ale na trasie nawet załadowane 5 osób+bagaże+trumna i wyprzedza Tiry bez problemu
Jak na tak duże auto prowadzi się dość dobrze
Do przodu ok ale za małe lusterka (takie jak w Lagunie) a to za mało żeby objąć taką krowę
super wygodny pojazd
Działa ok, chociaż raz po raz coś nawala
super
silnik w miarę cichy, chociaż ukłąd przeniesienią napędu mógłby być cichszy
mógłby mniej palić, ceny części - nie ma tragedii - są adekwatne do wielkości tego auta
Cena tego pojazdu jest dość niska ale ryzyko że kupi się shit jest dość duże. Dlatego jeżeli lubisz ryzykować to możesz kupić. Dla tych co nie lubią ryzyka polecam japońskie samochody o podobnej wielkości (np Toyota Camry)
tragedia przejechałem 20 000 i wymieniłem chamulcex4(tarcze), tłumikx2, chłodnicę klimatyzacji, termostat, łożysko, opaskę pod silnikiem, odpadła osłona pod silnikiem, naprawiałem alternator,
Wymiana chłodnicy klimatyzacji to już chyba coś poważnego, z grubsza działą ok, ale pierdoły częstokroć uniemożliwiają jazdę. Blacha za to jest idealna. W aucie 13 letnim prawie 0 rdzy.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.2 140KM 103kW [l/100km]

11,0