Jestem bardzo zadowolony. Spalanie na poziomie 4.5 ON /100 km nie wymaga wiekszych wyrzeczeń. Mimo -24 odpalał bez zarzutu.
Zaskakująco dobrze. Niezłe (jak na 65 KM) przyśpiesznie na 5 biegu w zakresie 90 - 130 km/h. Prędkość maksymalna jaką udało się osiągnąć to 165 km/h.
Biegi wchodzą precyzyjnie, bez oporów.
Świetnie. Całą zimę jezdziłem na letnich (nie uniwersalnych!) oponach. Przechechałem ok 8 000 km i tylko raz się zakopałem w śniegu. Jest bardzo stabilny na zakrętach.
Martwe pole - lewy narożnik przód. Ale nie znam samochodu w którym widać wszystko wna 360 stopni.
W kabinie b. dobrze, pod pokrywą silnika - dramat. Żeby kierowca nie mógł wymienić żarówki, coś tu projektanci schrzanili.
Całkiem przyjemnie połyka kilometry na dłuższej trasie.
Odczcie wygody. Patent ze składaną kanapą do poprawki. Aby to było mozliwe trzeba przesunąć przednie fotele. Może Japończykowi starczy miejsca. Mnie zdecydowanie nie. Chyba że trzeba przejechać 5 km.
porównywalne z VW Golf. Myślałem że będzie ciszej, ale może to subiektywane odczucie?
Jazda mieszana (miasto - trasa) do 2500 obrotów, na trasie ok. 110 km/h, srednio 4.3 l.
Trasa 900 km w tym 1/3 autostrada z prędkością 130 km/h - 4.8 l.
Nigdy między tankowaniami nie zanotowałem wyższej sredniej niż 4.5 litra/100.
Znaczny wzrost apetytu przy "ciężkiej nodze". Przy prędkości ponad 150km/h po 300 km komputer wyświetlił 7.2 l.
Porównywalne samochody są z wyjątkiem C3, droższe.
Spryskiwacze są bardzo wrażliwe na zanieczyszczenie / zaszronienie. Mam wrażenie że rozpylają one płyn. W ciepłym klimacie/ latem to dobrze. Zimą to zawodne rozwiązanie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 65KM 48kW