Ocena kierowcy - Renault Megane IV Grandtour

Tomek, 7 lat temu
Silnik 1.2 Energy TCe 130KM 96kW
Rok produkcji 2017
Renault Megane IV Grandtour 1.2 Energy TCe 130KM 96kW 2016-2018 - Oceń swoje auto
Karoseria : Samochód wygląda obłędnie (szczególnie w nocnych warunkach)
Auto wykonane bardzo solidnie. Jestem bardzo zadowolony, nic nie trzeszczy, dość dynamiczne. Generalnie oceniam auto bardzo dobrze.
Silnik jest OK, ale mógłby zdecydowanie zużywać mniej paliwa. Średnie zużycie 30% miasto, 70% trasa to przy ekonomicznej jeździe 7,5 litra.
Dość precyzyjna choć brakuje jej trochę do skrzyni aut z naszej zachodniej granicy. Nie jest to mieszanie w budyniu i z łatwością idzie się do zmiany biegów przyzwyczaić, ale mogłoby być lepiej.
Bardzo dobry. Multisense sprawia, że dostosowujemy sobie układ kierowniczy pod własne wymagania. Nie mam w tej kwestii żadnych zarzutów.
Jest całkiem OK. Widoczność w tylnej szybie raczej przeciętna, ale gdyby było "volkswagenowo" auto utraciłoby swoją świetną linię.
Jest dość dobrze chociaż w poprzednim aucie (VW Passat B6) np. regulowany podłokietnik sprawiał, że można było dopasować się idealnie do auta. Tutaj jeździ tylko w poziomie, nie ma możliwości regulacji góra/dół.
Wszystko OK.
Dla kierowcy i pasażerów nie przekraczających 180cm wzrostu jest bardzo komfortowo i przestrzennie (jak na ten segment auta)
Tutaj jest naprawdę świetnie, chociaż przy prędkościach autostradowych mogłoby być nieco ciszej. Do 100-110km/h jest naprawdę cicho.
Nie mam zdania. Auto na gwarancji, przejechane dopiero 1000km.
Myślę, że w tej cenie nic lepszego dostać nie można. Nowe auto w cenie 85 000 zł brutto ze świetnym wyposażeniem. Stosunek ceny do jakości jest doskonały.
Póki co brak.
Póki co brak.