RENAULT MEGANE III naprawdę godny polecenia samochód ( W rankingach bezawaryjności zajmuje zawsze miejsce miedzy 3 - 8 i zalicza się do najlepszych w klasie!!! potwierdzone przez niemiecką DEKRE I TUV ) za kwotę 79 tys. otrzymałem wspaniale auto i nie żałuję wyboru. Prezentuje się wyśmienicie , auto jeszcze przedliftowe ale dla mnie własnie wygląda rasowo i drapieżnie , wiadomo można sobie zderzak i pare detali wymienic . Zawieszenie sztywniutkie ciasno wchodzi w zakręty ( mialem do tej pory Polo, 206, Pssata B6 ,Focusa Mk I,Mazde 6, a w pracy mamy Focusy mk 2 i 3 i Octavie II tak więc ma odrobine rozeznania) silnik naprawde godny polecenia, 130km wystarcza, jedziemy 120km/h chcemy wyprzedzic i bez redukcji gaz a uauto odrazu reaguje. Naprawde polecam to auto jest agresywne i ze sportowym zacieciem, wyprzedzanie bezstresowe, bez wiekszych problemow 200km\'h, zadne problem :) Ponadto wbrew pozorom czesci są tanie biorąc pod uwagę marke oraz rocznik spalanie jest naprawde lepsze niz wiele innych aut tego segmentu ( Octavie , Golfy Focusy ,a jezdze głownie agresywnie) w miesćie do 6,5 litra no 7,5 sie zdarzy w zimie . Na trasie bajka 4,5 - 5 litrów naprawde da rade, opony szeroki profil naprawde komfortowe. Polecam to auto mi jezdzi sie wspaniale. Auto dobre do miasta jak i w trase, Ogólnie polecam
dynamiczny , mało pali
ok
DOSKONAŁY mamy w pracy Focusa Mk 2 i 3 one również są super gorzej z skodą octavią to dopiero kicha pod sterowny złom.
tył kiepski
wszystko pod ręka, proste i intuicyjne
KLIMATRONIK to bajka ( w Octavi czy on działa czy nie niema znaczenia i tak pot leci)
ok
do 120 idealnie potem minimalny szum opon i powietrza dopiero przy 140 ciut za głośno i dlatego 4
Bardzo dobre czy miasto czy trasa jest Bardzo Dobrze !!!!
Jestem kierowcą który często jeżdzi i umie ocenić auto i tutaj RENAULT zrobiło coś niesamowitego bo o ile o Megane I czy II pewnie zawiele dobrego bym nie napisał to tutaj wiem za co płacę.
NIC NIC NIC a ma
Jazda to przyjemność a ma 120km śmiać mi się chciało jak jakiś palant pisał że to tamto mu się popsuło widać że auta na oczy nie widział i kity wciska \"pan OCTAVIA\" chyba .( dlatego dodałem te małe notki o naszych firmowych skodach)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 130KM 96kW