Ocena kierowcy - Renault Megane III Hatchback

Silnik 1.5 dCi FAP 110KM 81kW
Rok produkcji 2011
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Megane III Hatchback 1.5 dCi FAP 110KM 81kW 2011 - Oceń swoje auto
Silnik : Niestety przy wyborze silnika na ma modelu 1.6 130 kM. Gdyby nie ten silnik to to autko by mnie mocno rozczarowało. Chyba najmocniejsza strona tego auta. Mało pali a ma naprawdę rewelacyjne osiągi.
Moje auta katalogowo kosztowało 92 tyś. zł. Ja kupiłem egzemplarz testowy za niecałe 70 tyś. zł. Auto ma bardzo ciekawy kształt ni to auto rodzinne a wygląd trochę zadziorny. Silnik diesel 130 kM super. Auto świetnie się prowadzi i jest niewrażliwe na boczny wiatr i nie słychać szumu przy dużych prędkościach. Bardzo wygodne siedzenia z przodu i naprawdę duży bagażnik. No niestety z tyłu pasażerowie mają ciut mało miejsca. Coś za coś. Niestety w tym aucie mnie osobiście wkurzają detale. Umieszczenie przycisków włączania wyłączania różnych rzeczy poza zasięgiem i oznaczone całkowicie nie intuicyjnie. Sterowanie radiem też mało intuicyjne a głośniki fatalne. Wycieraczki naprawdę kiepskie nie dociskają dobrze i robią się piękne mazy zarówno przód jak i tył. Brakuje choćby podstawka pod kubek, a popielniczka to jakieś nieporozumienie - kubek. Nie polecam też kupować fabrycznej nawigacji. Ma tylko mapę Europy Wschodniej i to w dodatku nieaktualną. Kwota 1800 zł za takiego bubla to lekka przesada. Takiego samego tomtom-a można mieć za 800 zł z mapą całej europy i to aktualną. Fajne autko ale nie warto inwestować w pierdoły kosztują majątek a są małoprzydatne. Warto natomiast zainwestować w silnik
Tu muszę coś napisać gdyż nowe auto nie powinno doskonale przenosić dźwięków zewnętrznych do kabiny. A trzaskające drzwi jak u 10-cio latka to tragedia.
Nowe auto niestety traci ogromnie na wartości i nie kupił bym go nowego jeszcze raz, ale modele 3-4 letnie z przebiegiem 70-80 tyś. kupił bum bez mrugnięcia okiem.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi FAP 110KM 81kW [l/100km]

5,6