Ogólnie bardzo lubie to autko. Jazda jest przyjemna i komfortowa. Jezdze nia ponad pol roku i jestem zadowolony.
Jak na 86KM to jest bardzo dobrze. Bałem się troche, ze bedzie mul, ale nie jest zle. Auto jest lekkie, w miescie mozna jezdzic dynamicznie bez problemu, nawet na autostradzie daje rade, chociaz nie jest to auto na autostrady.
Najslabszy element wg mnie w tym aucie. Malo precyzyjna i dosyc wolna. Mam porownanie z Bravo 2 i Astrą 3 i jest slabiej.
Na krakowskie dziurawe ulice idealny.
Z tyłu tak jak u wszystkich nowych hatchbackow tragedia. Ale ogolnie nie ma problemu z widocznoscia.
Jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu.
Silnik słaby toteż klima słabsza. Czasami trzeba troche czekac az szyba odparuje albo sie ogrzeje.
Jak dla mnie perfect. Z przodu dużo miejsca, auto jest bardzo szerokie jak na klase C, z tylu nigdy nie siedzialem, ale nie narzekali.
Chyba najwiekszy atut tego auta. Jak na diesla naprawde cichutko. Kolega co ma BMW 320d z 2007 jak go przewiozlem to sie na koniec pytal czy to w koncu diesel czy benzyna. U niego było głośniej. Jezdzilem tez Bravo 2 i głośno jak w traktorze.
Dosyc tani serwis no i spalanie. W trasie jadac po emerycku punkt 4 litry. Na ogol w trasie 5l, po Krakowie (jadac caly czas w korku) ok, 6,5l, po autostradzie jadac 130-160 spali koło 7l.
Za te pieniadze to bardzo dobra opcja.
Ogolnie wszystko ok, ale sa niuanse. Np drzwi troche stukaja jak sie wolniej jedzie i wibracje z silnika przechodza na karoserie. Poza tym nic sie nie dzieje.
Jeszcze nie miałem tej "przyjemnosci".
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 85KM 63kW