silnik chodzi cichutko równo, oszczedne spalanie mieszczace sie w ok 5 lit przy jezdzie do 120km/h dynamiki tez mu nie brak jezeli ktos dobrze operuje dzwignia biegow, silnik ,,zadziorny,, lecz nie sportowy:)
dobrze pracuje w kazdym połozeniu
dziury i inne nierównosci dobrze amortyzuje, manewrowanie autem tez nie jest trudne, jak dla mnie dosc zwinne
do tyłu- hmmm... niestety lepiej patrzec sto razy w lusterka i miec nadzieje ze czujniki parkowania nie zawioda. do przodu nie jest źle lecz jest zbyt duzy obszar pola ,,martwego,,
klima dziala bez zarzutu chlodzi i gdzieje jak nalezy, przejezdzilem nim zime 2009/2010 i odmrozenie szyb czy nagrzanie kabiny nie stanowi problemu, mowa o samym cieplym powietrzu jedynie tylna szyba jest ogrzewana elektrycznie
przód calkiem wygodny fotele mysle ze dobrze wyprofilowane, tył nie mam pojecia-nigdy tam nie jezdze:)
zuzycie paliwa mnie zadowala w 100% trasa granice 4,5-5 max zalezy od warunków panujacych na drodze, miasto i krece sie wokół ,,komina,, 5-5,4l dla testu jezdzilem bardzo ekonomicznie przez ok 600 km i srednie spalanie wyszlo 4,2 wg komputera wg dystrybutora 4,35 l wiec czego chciec wiecej???
wiadomo zawsze mogloby byc taniej lub lepsze wyposazenie w cenie, moja wersja to expression+automatyczna klima 2 stre.radio+bluetooth, tyl czujnik parkowania, swiatła do jazdy dziennej, kolo pelno wymiarowe, 68.800 cena z kwietnia 2009r
moim problemem było pojawienia sie trzeszczenia po ok 1tys km, okazalo sie ze sa to trzeszczace uszczelki drzwi... 3 czy 4 razy bylem z tym w serwisie narazie jest cicho zobaczymy co bedzie dalej, jezeli ktos nie jest pewien co mu trzeszczy niech zamknie samochod i naciska gorna czesc drzwi do auta jezeli slychac trzeszczenie to napewno jest ten sam problem co u mnie, plastiki sa raczej dobrze wykonane wiec nie mam mowy o ich trzeszczeniu...
30 tysiecy zrobione jak narazie leje ON i jade, nie mialem zadnego powaznego problemu jak do tej pory...
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 85KM 63kW