Ocena kierowcy - Renault Megane III Hatchback

sirkwdso68@02.pl, 14 lat temu
Silnik 1.5 dCi 105KM 77kW
Rok produkcji 2008
Renault Megane III Hatchback 1.5 dCi 105KM 77kW 2008-2011 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : super trzyma się drogi dobre hamulce dobra dynamika jazdy
ładne auto wyróżnia się w tłumie jak dla mnie wygodne i komfortowe bardzo dobrze się jeżdzi w miarę oszczędny silnik przy tym dynamiczny martwi mnie jedynie ten brzęczacy dżwięk przy przyśpieszaniu gdy temperatura otoczenia spada poniżej 0
przy plusowych temperaturach kultura pracy bardzo dobra super przyśpiesza trochę krótka jedynka, w zimie po uruchomieniu bardziej odczuwalne wibracje, drgania w kabinie pozatym przy minusowych temperatutach coś brzęczy przy dodawaniu gazu w lecie ten problem nie występuje podobno jest to znany problem nad rozwiązanim którego producent pracuje
bez zarzutu
jak dla mnie bardzo dobrze auto super trzyma się drogi w każdych warunkach myślałem że zawieszenie będze bardziej miękkie ale taki nie jest co mnie zaskoczyło pozytywnie
widoczność do tyłu słabiótka cofanie na wyczucie na lusterkach przydatne czujniki cofania
ok.
działanie bez zarzutu klima auto szbkie chłodzenie również bardzo dobre ogrzewanie
przód ok. tył wygodnie dla dwóch osób duży bagażnik
po rozgrzaniu silnika cichutko przy prędkościch wyższych dość głośny szum powietrza
silnik ma mały apetyt na paliwo po 25000 km wymieniłem olej koszt wymiany w serwisie 90 pln oczywiście plus cena oleju który kupiłem we własnym zakresie pierwszy przegląd po 2 latach plus dezynfekcja klimy 450 pln napraw narazie nie było
narazie wszystko ok. czasami słychać tak jakby trzeszczenie gdy jadę po nierownościach wydaje mi się że to szyby trzeszczą w uszczelkach ,przy obecnym przebiegu to jest 37000km wydaje mi się jakby bardziej słychać silnik w kabinie wcześniej chyba ciszej pracował a może to paliwo bo ze wzgledu na cenę przeszedłem z diesel gold na zwykłego diesla
brak usterek

On - zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 105KM 77kW [l/100km]