- Bardzo dobre, bezpieczne auto z dużym bagażnikiem.
- Materiały bardzo dobrej jakości ( miękkie plastiki )
- Wzorcowa ergonomia.
- Zadowalające spalanie.
- Niebanalna stylistyka nadwozia oraz wnętrza
- no i jeszcze raz, to dla mnie bardzo ważne: BEZPIECZNY !!
Wszystko w najlepszym porządku. Silnik dobrze dopasowany do masy samochodu.
Bez zastrzeżeń. Na początku czasem opór na 2 biegu, niekiedy trzeba było powtórzyć wsteczny. Po 1500km przebiegu wszystko w jak najlepszym porządku.
Renault \"dał radę\". Naprawdę! Samochód trzyma się drogi doskonale i pewnie - zero wychylania się w zakrętach, stabilnie, b.dobre \"twardsze\" wspomaganie i doskonale zestrojone, komfortowe zawieszenie. Konkurencja na tym etapie cenowym w tyle - wiem bo obszedłem wszystkie salony zanim kupiłem Megane.
Przód - b.dobrze. Boki - dobrze. Tył- źle. Tylne czujniki parkowania powinny być w standardzie ;)
Super. Prosto, konkretnie , z klasą. Wszystko pod ręką. Nie zgłaszam problemów. Na początku wydawało mi się, że podłokietnik jest za krótki, jednak po kilku kilometrach okazuje się, że jest w sam raz. Bardzo udany design. Komfortowe siedziska, dobrze wyprofilowane, doskonale trzymające w zakrętach. Duży plus za regulację \"części lędźwiowej\" w fotelu kierowcy.Sporo przydatnych schowków i naprawdę duży bagażnik.
W lato klimatyzacja i wentylacja - doskonale. jak będzie w zimę, zobaczymy ;-) ale myślę, że powinno być o.k.
Z przodu klasa. Miejsca dla pasażera i kierowcy pod dostatkiem. Z tyłu bez rewelacji, ale wciąż o.k. - jak ktoś lubi się przyczepić, to będzie \"kwękał\"... To jest kompakt, w tych autach nie zakłada się z tyłu nogi na nogę ;-) Autem spokojnie można się wybrać na dłuższe trasy.
naprawdę cicho do o.k. 3500 obr ( czyli o.k.130-140 km/h). Czyli standard. Powyżej - wiadomo, głośniej, lecz wciąż bardzo o.k. Można spokojnie rozmawiać.
Miasto - 7,1 do 8,1 ( najniższe -> najwyższe ale dość dynamiczna jazda) Trasa: 5.7 - 6.2, bez przeginania.
Producent podał prawdziwe dane.
Przegląd po 30.000 lub 2 latach.
Cena skalkulowana na bardzo dobrym poziomie. Nawet w wersji Authentique bardzo przyzwoite wyposażenie na tle konkurencji. Dodatki, takie jak oświetlenie podłogi w drzwiach przednich i tylnych, sterowanie radia z kierownicy,pełna elektryka szyb i lusterek oraz karta zamiast kluczyka plus włącznik start/stop bardzo cieszą ;-)
Bez problemów.
Brak.